KollégiumÁltalános IskolaX. Müller Ferenc Nemzetközi Kémiai EmlékversenyNeumann VersenyBélap Online

Így zajlott a műfordító verseny

Szeretettel gratulálunk a Bélás diákoknak!

2024. Február 26.

Kedves Olvasónk!

Gimnáziumunk 30. alkalommal rendezte meg 2024. február 15-én a Tolna-Somogy vármegyei középiskolai angol műfordító verseny második fordulóját, ahol a 19 döntőbe jutott versenyző között 3 Bélás diák is megcsillogtatta kiváló angoltudását.

A verseny két fő részből állt. Az egyik feladat egy maximum 3 perces kiselőadás tartása volt ppt vagy videó kíséretében. Az idei téma: Hősök/Rejtett Hősök – A jelen példaképei volt. A prezentációkat szakmai zsűri értékelte. A másik feladat egy rövid angol-magyar és magyar-angol fordítási feladat, valamint egy az íráskészséget próbára tevő feladat volt.
 

  • A zsűri elnöke idén Csató Máté volt. Pécsett él, a versenyszférában dolgozik, régebben a Pécsi Egyetem ECL Language Competition nyertese volt, a Londoni Olimpián önkéntesként dolgozott. Példaképül szolgál diákjaink számára sok tekintetben. Évek óta segíti munkánkat.
  • Mausz Fanni: az MCC Tehetségprogram munkatársa, angoltanár, az októberben megrendezett Angol szépkiejtési versenyünkön is zsűritag volt. Kedvessége, pozitív kisugárzása segíti a versenyzőket abban, hogy minél fesztelenebbül adják elő témájukat.
  • Tóth Teodóra: magántanár, volt „Bélás” diák, a Károli Gáspár egyetemen végzett 2015-ben angol szakos tanárként, évek óta segíti versenyünket. Nemcsak tanítja, de lelkesen tanulja is az idegen nyelveket.
  • Tóthné Kormos Zsuzsanna: Szekszárdi Baka István Általános Iskola, angoltanár, évek óta nagylelkűen segíti versenyünket.


Nem feledkezhetünk meg támogatóinkról sem, akik évek óta segítenek abban, hogy a versenyzőinknek igazán értékes és kiváló minőségű ajándékokkal tudjunk kedveskedni:

  • I. Béla Alapívány
  • Oxford University Press
  • MM Publications
  • LanguageCert
  • MCC Tehetségprogram

Továbbá nem feledkezhetünk meg a Kaposvári POK nagylelkű felajánlásáról sem: egy különdíjat ajánlottak fel számunkra.


A 30. évfordulóját ünneplő Műfordító versenyünk fényét emelték meghívott vendégeink is. Ellátogatott hozzánk az Amerikai Nagykövetség kulturális attaséja, Shawn Kobb, és Kovács Dóra, a Public Affairs Section munkatársa. Amellett, hogy részt vettek az ünnepélyes megnyitónkon és több versenyző előadását meghallgatták, a versennyel párhuzamosan 40 diákunk számára előadást tartottak arról, milyen egy diplomata élete és az előadás végén kötetlenül elbeszélgettek a tanulókkal – természetesen angol nyelven. Ők sem üres kézzel érkeztek, az első három helyezett értékes ajándékokat kapott tőlük.
 

A verseny másik fontos vendége Szalai Gabriella, tanulási szakértő, az Angolutca – Angol felnőtteknek megálmodója volt, aki workshop-előadásában arról beszélt a versenyzőknek, diákjainknak és vendégeinknek, hogyan fejlesszék tovább az angoltudásukat. Az interaktív játék során a jelenlévőknek ki kellett találniuk egy rövid részlet alapján, melyik dalról van szó, ill. folytatni kellett egy-egy híres dalszöveg sorát.


A versenyen diákjaink szervezőként, műsorközlőként és természetesen versenyzőként is szépen szerepeltek. A verseny szervezői köszönik a lelkesedést és a komoly munkát.


  

Penczel Hanna Rebeka, 12.C osztályos tanulónk csak egy hajszállal csúszott le a képzeletbeli dobogóról: 4. helyezett lett, másik két versenyzőnk, Szabó József László, 12. C és Fehér Márk Máté, 9.B osztályos tanuló is szépen megállta helyét a nagyon erős mezőnyben. A három versenyző felkészítő tanárai Erdélyi-Fodor Mária és Söllei Beatrix tanárnők voltak.


Minden kedves versenyzőnek és felkészítő tanáraiknak ezúton is gratulálunk! További eredményes munkát kívánunk.

 

KÉPEK AZ ESEMÉNYRŐL

© 2024 Copyright | ibela.hu | Minden Jog fenntartva.
Látogatók: 500920