KollégiumÁltalános IskolaX. Müller Ferenc Nemzetközi Kémiai EmlékversenyNeumann VersenyBélap Online

Tolna megyei diákok gimnáziumunkban

Megrendeztük az idei Tolna Megyei Környezetvédelmi Vetélkedő döntőjét!

2022. December 08.

Lezajlott a már nagy hagyományokkal rendelkező Tolna Megyei Környezetvédelmi Vetélkedő döntő fordulója, amelyre Tolna megye általános-, és középiskolás csapatai nevezhettek. A környezetvédelem iránt érdeklődő diákok most a csapadék, a természetes vizeink védelme és a klímaváltozás témakörével foglalkozhattak

A versenyre több mint 30 csapat jelentkezett, az első fordulóban egy feladatlapot kellett kitölteni a pályázóknak, majd a 11 legjobban teljesítő csapat került be a döntőbe. Gimnáziumunk is képviseltette magát a döntőben, a Hódok csapata (Bosnyák Petra, Hagymási Orsolya, Pesti Sára) harmadik helyezést ért el. Gratulálunk nekik!

A szóbeli forduló változatos feladatokból állt: A csapatok forgószínpad szerűen három helyszínen mérték össze tudásukat. A Neumann-teremben bemutatták a diákok az előzetesen elkészített kutató munkájukat, melyben a saját csapadákmérőjükkel gyűjtött adatokat dolgozták fel. Sok nagyon érdekes, alapos előadást láthattunk. Ezzel párhuzamosan a gimnázium természettudományos laborjában folytatódott a megmérettetés, ahol vízmintákat kellett vizsgálniuk a résztvevőknek. A harmadik helyszínen számítógépes feladat várta a csapatokat. A versenyzők alaposan felkészültek, ügyesen megoldották a feladatokat.

Az okleveleket Hajós Éva, a gimnázium igazgatója és Komjáthy Dóra, a zsűri elnöke adták át. A szóbeli döntő minden résztvevője tárgyjutalomban részesült. A verseny lebonyolításához a Tolna Megyei Önkormányzat nyújtott anyagi támogatást.

A vetélkedő általános iskolai kategóriáját a Szekszárdi Dienes Valéria Általános Iskola Maszat csapata nyerte, míg a középiskolás kategóriában az Energetikai Technikum és Kollégium Vízszámla nevű csapata bizonyult a legjobbnak.

KÉPEK AZ ESEMÉNYRŐL

© 2024 Copyright | ibela.hu | Minden Jog fenntartva.
Látogatók: 500885