KollégiumÁltalános IskolaX. Müller Ferenc Nemzetközi Kémiai EmlékversenyNeumann VersenyBélap Online

I. BÉLÁS HETI REND

Itt tesszük közzé a gimnáziumi mindennapok, azaz minden egyes nap tervezett vagy tudott történéseit. 

A hét
Napirend
2023. 04. 24 - 04. 30., 35. oktatási hét
Április 24 - 30. közötti heti rend az I. Béla Gimnáziumban
HÉTFŐ

9. évfolyamos Országos Digitális Mérés pótnapja szövegértés-matematika és természettudomány területen. Azok a tanulók, akik a múlt héten nem vettek részt a mérésen, pótolniuk kell. Tollat, vonalzót, számológépet és a természettudomány mérésen résztvevőknek testnevelés felszerelést kell hozniuk.

Április 24-28. között Fenntarthatósági témahét, melynek fővédnöke Áder János volt köztársasági elnök. Az idei tanév kiemelt témái a hulladék, energia, biodiverzitás, fenntartható értékek és tudatos fogyasztás. Érdekes és izgalmas témákkal, feladatokkal készül az Ökoiskola munkacsoport.

Ízelítő a programokból:

  1. Minden 9., 10., 11. évfolyamos osztályban természettudományos órák keretében kerülnek feldolgozásra a kiemelt témák. Az egyes témák kidolgozásához a Zöld Föld tankönyvet is segítségül hívjuk.
  2. A 9. évfolyamos diákok készítenek az elektronikus faliújságra hulladék és szemét témakörben vetíthető anyagokat. A 9. évfolyamos diákok megtervezik és kivitelezik a „Ne szemetelj!” plakátkampányt.
  3. A TE Szedd hulladékgyűjtési program keretében április 26-án az 5. 6. tanórában a 9. A, 9. C, 9/AJKP évfolyam diákjai tisztítják meg környezetünket. Egy külön hulladékgyűjtő csoport a Szekszárd-Szőlőhegy területén gyűjti majd a hulladékot.
  4. Hulladékradar rendszer bemutatása és gyakorlati alkalmazásának megismertetése a 10. évfolyamos diákokkal a természettudományos órák keretében.
  5. A Víz világnapján hirdetett legkékebb osztály verseny okleveleinek átadására április 28-án a nagy szünetben kerül sor az emeleti víztisztító készülékünk mellett.
  6. A „Fedezzük fel együtt környezetünket” programban részt vevő diákok április 24-én gemenci tanulmányút során tanulmányozzák Gemenc és a Sió ártér biodiverzitását - sokféleségét.
  7. A „Tanulj játszva tehetséggondozó” program keretében működő, általános iskolás diákoknak szóló szakkör diákjait április 26-án gemenci tanulmányút keretében ismertetjük meg az ártér élővilágával.
  8. A 9., 10., 11. évfolyamos osztályokban osztályfőnöki órán a tudatos fogyasztás témakörét javasoljuk feldolgozni, de a kiemelt témák közül más téma is választható.

  

 

KEDD

9. évfolyamos Országos Digitális Mérés pótnapja szövegértés-matematika és természettudomány területen. Azok a tanulók, akik a múlt héten nem vettek részt a mérésen, pótolniuk kell. Tollat, vonalzót, számológépet és a természettudomány mérésen résztvevőknek testnevelés felszerelést kell hozniuk.

SZERDA

Laboratóriumunkba a Dienes Valéria Általános Iskola 6. osztályos tanulói jönnek hozzánk foglalkozásra. Az 1-2. órában a drónokkal ismerkednek Farkas Szabolcs Tanár Úr vezetésével, a 3-4. órában kémiából az "Érdekes anyagok a háztartásunkban" témakörben kísérleteznek Maros Tünde Tanárnő irányításával.

A „Tanulj játszva tehetséggondozó” program keretében működő, általános iskolás diákoknak szóló szakkör diákjait április 26-án gemenci tanulmányút keretében ismertetjük meg az ártér élővilágával.

A 2023. évi Országos Tudományos Diákköri Konferencián két  diáktudósunk Radu Patricia Stefánia 10. C és Viczl Vanda 12. C osztályos tanulók előadást tartanak a PTE Kultúrtudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Karon a 36. OTDK Tanulás-és Tanításmódszertani, Tudástechnológiai Szekciójában. Az előadás témája: Glicerin átalakítása bázis katalizátorral. Felkészítő tanáruk: Nagy István Tanár Úr. Sok sikert kívánunk.

9. évfolyamos Országos Digitális Mérés pótnapja szövegértés-matematika és természettudomány területen. Azok a tanulók, akik a múlt héten nem vettek részt a mérésen, pótolniuk kell. Tollat, vonalzót, számológépet és a természettudomány mérésen résztvevőknek testnevelés felszerelést kell hozniuk.

A 11. évfolyamos Matematika Kis-érettségi pótnapja. Azok a tanulók, akik nem írták meg matematikából a kis-érettségit, a mai napon pótolniuk kell. A vizsga helyszíne: Neumann terem. Időpontja: 1. és 2. óra

Az egyéni munkarendes tanuló osztályozó vizsgájának befejező napja.

A "Tanulj, játszva!" szakkör általános iskolás diákjai Somogyvári Orsolya Tanárnővel és Nagy István Tanár Úrral a komplex tetséggondozó program keretében tanulmányi kiránduláson vesznek részt. Indulás a Gemencbe 8:00-kor.

Ezen a napon 15 órától a nevelőtestületi értekezletet lesz.

17:00-tól az I. Béla Plakett elismerést  adományozó szervezetek képviselőinek bizottsága (nevelőtestület, diákok, szülők, alapítvány)  tanácskozik a kitüntetésben részesülőkről. Az I. Béla Plakett kitüntetést a gimnáziumi ballagási ünnepségen az igazgató adja át az elismerésben részesülőknek. 

CSÜTÖRTÖK

9. évfolyamos Országos Digitális Mérés pótnapja szövegértés-matematika és természettudomány területen. Azok a tanulók, akik a múlt héten nem vettek részt a mérésen, pótolniuk kell. Tollat, vonalzót, számológépet és a természettudomány mérésen résztvevőknek testnevelés felszerelést kell hozniuk.

A 10. évfolyamos diákoknak legkésőbb a mai napon a Titkárságon kell leadniuk a következő tanévre szóló Egyénileg választott tantárgyak előzetes jelentkezési lapját. Kérjük, a határidőt mindenki tartsa be.

PÉNTEK

10. évfolyamos Digitális Országos Mérés szövegértés-matematika területen. A mérésen résztvevő tanulók: 10. A és 10. C osztályból azok a diákok, akik nem vettek részt előkészítő évfolyamon. A mérésre tollat, vonalzót és számológépet hozzatok.

A szaktanárok a KRÉTÁ-ban visszajelzik a tanulók egyéni karriercéljait.

Az alulteljesítő tanulók szüleit értesítik az osztályfőnökök a KRÉTÁ-n keresztül.

A Víz világnapján hirdetett legkékebb osztály verseny okleveleinek átadására  a nagy szünetben kerül sor az emeleti víztisztító készülékünk mellett.

SZOMBAT

Fedorka-Sosevolt Versnap 2023 országos versmondó verseny, mely Szekszárdon kerül megrendezésre 2023. 04. 29-én.
Gimnáziumunkat 11 tanuló képviseli, akik  297 versenyző közül jutottak az országos döntőbe. 9. A osztályból Dús Lilla, Szabó Zsóka Réka, Szél Eliza, Vincsákovics Dániel, 10. A osztályból Dávid Marcell, Taksonyi Péter, 10. B osztályból Gyarmati Jázmin, 10. C osztályból Bosnyák Petra, Gerőfi Vanda, Hagymási Orsolya, Pesti Sára tanulók.  A döntőben két verssel indulnak, egyikük kötelező kortárs, másikuk szabadon választott mű.

A tanulók felkészítő tanára: Csizmazia Ferencné Tanárnő

KÖVETKEZŐ HETI ELŐZETES

Május 2. 10. évfolyamos Digitális Országos Mérés szövegértés-matematika területen. A mérésen résztvevő tanulók: 10. B osztályos diákok, akik nem voltak előkészítő évfolyamosok+ 9. évfolyamos diákok, akik előkészítő évfolyamot végeztek.

Május 3. 10. évfolyamos Digitális Országos Mérés természettudomány területen + testnevelés óra. A mérésen résztvevő tanulók: 10. A és 10. C osztályból azok a diákok, akik nem vettek részt előkészítő évfolyamon. A mérésre tollat, vonalzót, számológépet és testnevelés felszerelést hozzatok.

Május 3. érettségi vizsgázás menetéről, főbb szabályairól az igazgató tájékoztató tart a végzős diákoknak a második órában, a Neumann teremben.  

Május 3. Végzősök megemlékezése I.Béla Királyról, Végzős "party" 15.30-tól

Május 4. A végzősök Zöld napja, ballagási főpróba; számukra az utolsó tanítási nap a tanévben. 5. órában ballagási főpróba(a végzősök és a ballagási műsorban közreműködő 11. évfolyamosok számára)

Május 4. 10. évfolyamos Digitális Országos Mérés természettudomány területen + testnevelés óra. A mérésen résztvevő tanulók: 10. B osztályos tanulók, akik nem voltak előkészítő évfolyamosok és a 9. évfolyamos diákok, akik előkészítő évfolyamot végeztek.

Május 5. Osztályozó értekezlet (II. félév 12.A, 12.B, 12.C)

8.00 órától a végzős osztályok osztályozóértekezlete
3-5. óra órarend szerinti tanítás
6. órától díszítés az előzetes beosztás szerint

Ballagás 16.30-tól

2023.04.17-19. Sárossy Zsófia 10. A osztályos tanuló és Bosnyák Petra 10. C osztályos tanuló a Szegedi Tudományegyetemen  középiskolások számára rendezett meghívásos pályázatban 3 napos kutatómunkában vett részt. Gratulálunk felkészítő tanáruknak, Nagy István Tanárúrnak és a tanulóknak, akik a következő tanévben is részesei lehetnek ennek a kutatómunkának nagy megelégedésünkre.

2023.04. 20-án rendezték meg Bogár István emlékére a "Cinegemadár" Tolna Vármegyei Népzenei Versenyt, melyen Kadarka venyigék csapatunk arany minősítést nyert, ezzel kiérdemelték az országos döntőben való indulás jogát, melyet 2023.05.26-án rendeznek Szekszárdon.

2023.04.19-én Gödöllőn rendezték meg a Mezei Futás Diákolimpia döntőjét. Gimnáziumunkat Gyányi Zsombor Buda és Plessz Gábor 10. A osztályos tanulók képviselték. Mindketten méltón helyt álltak a közel kétszáz induló között. 

Gyányi Zsombor Buda 2. helyen, Plessz Gábor az első szakaszban nagyot esett, ennek ellenére 36. helyen ért célba. Szívből gratulálunk eredményükhöz. 

© 2023 Copyright | ibela.hu | Minden Jog fenntartva.
Látogatók: 349338