KollégiumÁltalános IskolaX. Müller Ferenc Nemzetközi Kémiai EmlékversenyNeumann VersenyBélap Online

I. BÉLÁS HETI REND

Itt tesszük közzé a gimnáziumi mindennapok, azaz minden egyes nap tervezett vagy tudott történéseit. 

A hét
Napirend
2022. 10. 10 - 10. 16. 7. oktatási hét
Október 10-16. közötti heti rend az I. Béla Gimnáziumban
HÉTFŐ

15:00 - 16:00 Tanulmányok alatti vizsgák (angol nyelv, német nyelv 12. évfolyam anyagából) írásbeli része az A/24-es teremben

11. A, 12. C és 12. B osztályosok fogászati szűrésen vesznek részt. 

10 órakor  11 fiú tanulónk  a megyei kosárlabda diákolimpián vesz részt: Ambrus Csanád, Arató Gergő, Bodai Péter, Dávid Marcell, Heimann Gergő, Krémer Péter, Léhmann Dávid, Marosi Róbert, Mocsári Bendegúz, Orbán Norton, Szabó Kristóf. 

Elindul a diákigazgató jelöltek kampánya. 

Barocsai Zoltán Tanár Úr megbetegedése miatt néhány napig távol lesz, az óráin helyettesítés várható. 

KEDD

Az igazgató ezen a napon Budapesten, egy konferencián képviseli az intézményt. 

A 9. évfolyamosok számára elindulnak az úszásórák a PTE uszodájában. (Keddenként és csütörtökönként úszik két-két osztályunk)

SZERDA

15:00-tól Tanulmányok alatti vizsgák szóbeli része 5 vizsgabizottságban. A/16 - földrajz tantárgyi bizottság, A/17 - informatika tantárgyi bizottság, A/18, A/19 - angol nyelv tantárgyi bizottság, A/24 - német nyelv tantárgyi bizottság

Witzl Vanda és Radu Patrícia Szegeden, az egyetemen végeznek kutatómunkát. A lehetőséget gimnáziumunk  a Szegedi Egyetem Kutatóiskolája cím birtokosaként kapta.A projektet Nagy István Tanár Úr irányítja. 

A 7. órában az igazgató a vezetői elképzelések egyeztetésére hívja a diákigazgató jelölteket. 

Első nyílt nap a leendő I. Bélás diákok számára. Kezdés:8 órakor a Neumann teremben, majd bemutató órák következnek a 2-3-4. órákban. A program az ötödik óra végén záródik a Neumann teremben. 

17 órától felvételi tájékoztatót tartunk gimnáziumunk iránt érdeklődő családoknak: bemutatjuk a következő tanévben tervezett képzéseinket, majd interaktív bemutatkozást tervezünk. 

 

CSÜTÖRTÖK

Kecskeméten, az Országos Diákolimpia Atétikai Ügyességi Csapatbajnokság döntőjében  képviselik gimnáziumunkat megyei nyertes csapataink, a diszkoszvetésben, és a gerelyhajításban jeleskedők.   A versenyzőknek, Sziágyi Tamásnak, Taksonyi Péternek, Bálint Tamásnak, Deák Szabolcsnak, Kotroczó Norbertnek Mocsári Bendegúznak, Monigl bencének szurkolunk,   Molnár Attila Tanár Úrnak sikeres menedzselést kívánunk!

PÉNTEK

Tóth Bence Tanár Úr a pedagógus életpálya-modell minősítési eljárásában vesz részt, ezért a 11. emelt történelem csoport 2-3. óráján kívül ezen a napon nem tartja meg az óráit, ugyancsak helyettesítés várható Hajós Éva Tanárnő matematika óráján is.  

SZOMBAT

Diáknap

Az Oktatási Hivatal felé KIRSTA statisztikai adatszolgáltatás határideje

A diáknap programja:

8 h: 
az épület előtti téren (az OKOSKOCKÁNÁL) a diákigazgató beiktatása
8:25 h: 
PASSZOLD VISSZA TESÓ! gyűjtőpont avatása (főépület, földszint)
8:30 h:
Megkezdődik a SzÖcskesímogató, majd a hagyományok szerint a 9. évfolyamosok eskütételével végződik (étterem)
kb. 10 h: 
Indul a főzőverseny (szabadon választott étel az osztály számára elegendő mennyiségben, amelynek főnie kell) és filmkészítés (kb. 2  perces rövid kis video/más összeállítás, mely automatikusan  levetíthető lesz az ebédlőben, témája az elkészített étel bemutatása és ajánlása, mindezt  az egészséges táplálkozás szemszögéből).
Eközben a diákigazgató-stábok által megszervezett programok is lesznek.   
11:30 h
A 11. évfolyam által rendbetett ebédlőben kialakított helyszínen a 14 elkészült étel-felmutatás, valamint   a kisfilm bemutatása a 3 tanárból és 4 diákból álló zsűri és a közönség  számára (Minden végzős osztály 1-1 tagot, a Dök 1 tagot  delegál a zsűribe, + 3 tanárotok is zsűrizik) 
12:15 h 
Eredményhirdetés, a diákigazgató zárja a diáknap "hivatalos" részét. 
Ebéd, majd véget ér a napi program
KÖVETKEZŐ HETI ELŐZETES

Október 17-től megkezdődnek az írásbeli érettségi vizsgák. Teremcserék lesznek, csendet és türelmes eligazodást kérünk az előrehozott vizsgát tevő diáktársak érdekében és a nálunk írásbeliző más gimnáziumok tanulóira, mint vendégekre tekintettel. 

© 2023 Copyright | ibela.hu | Minden Jog fenntartva.
Látogatók: 349498