KollégiumÁltalános IskolaX. Müller Ferenc Nemzetközi Kémiai EmlékversenyNeumann VersenyBélap Online

I. BÉLÁS HETI REND

Itt tesszük közzé a gimnáziumi mindennapok, azaz minden egyes nap tervezett vagy tudott történéseit. 

A hét
Napirend
2022. május 23-29 39. hét
HÉTFŐ

Kérjük, hogy akik még nem töltötték ki a kompetenciamérés szülői kérdőívét, tegyék meg legkésőbb ezen a héten a szüleikkel közösen, a kitöltéshez szükséges kódot megküldtük a Krétában, az üzeneteknél. Csordás Bálint Tanár úr a héten hiányzik. Órái helyettesítettek. Bogdány Bettina Tanárnő és 10 (10. évfolyamos) diákunk Marosvásárhelytől 10 km-re, Curtenibe utazott május 22-én, vasárnap, s június 2-ig egy nemzetközi, angol nyelvű táborban vesznek részt. A projekttalálkozó témája a kulturális integráció a művészeten keresztül. Bogdány Bettina Tanárnő órái ezért helyettesítettek. Szügyi Hajnalka Tanárnő órái a mai napon helyettesítettek. Tápai-Kovács Anna órái a mai napon helyettesítettek. A napon a Szekszárdi Vízmű tájékoztatása szerint 8.00-12.00 karbantartási munkálatok miatt vízhiány lesz. A Szolgáltató tartályautós vízellátást biztosít.

KEDD

Szügyi Hajnalka Tanárnő AJKP mentori online értekezleten vesz részt. Várhatóan a 4. órája helyettesített.

SZERDA

eDia angol nyelvi felmérés a 9. évfolyamon az 1 - 2 - 3. tanórában Biró Péter Imréné Tanárnő és Máté Ákos Tanár Úr csoportjaiban, a 4-5. órában a 9/Ny csoportokban. A mérésben érintett tanulók hozzák magukkal a laptopjaikat. Chrome böngészőre szükség van a méréshez. Akinek nincs a laptopján, telepíteni kell. A telepítéshez segítséget kérhettek digitális kultúra szaktanárotoktól, valamint Mehicic Armand oktatástechnikustól. Kérjük, a Chrome böngésző meglétéről mindenki a hét első két napjában gondoskodjon. Határtalanul! Program keretében gimnáziumunk 9/Ny-es tanulói Szlovákiába, Komáromba utaznak. Ott a Marianum Középiskola diákjait látogatják meg, és megismerik a város nevezetességeit. Dr. Mikóné Csősz Judit Tanárnő és Erdélyi-Fodor Mária Tanárnő órái helyettesítettek. Ezen a délelőttön gimnáziumunkban az Iskolai Közösségi Szolgálat ellenőrzése történik az Oktatási Hivatal és a Nemzeti Pedagógus Kar együttműködésében. A helyszíni látogatás alkalmával Hajós Éva igazgató asszony és Csizmazia Ferencné igazgatóhelyettes asszony, illetve néhány tanulónk vesz részt az interjúztatásban.

CSÜTÖRTÖK

Farkas Szabolcs Tanár Úr órái helyettesítettek.

PÉNTEK

7:50 – 9:20 Kis-érettségi matematikából a 11. évfolyamon az A/39, A/40, A/41, A/42 és A/50-es termekben. Tanulói beosztás a fekete hirdetőn található. Teremcsere várható. A II. emeleten az 1-2. szünetben fokozott csendet kérünk. A laborban nem lesznek órák az emelt szintű szóbeli érettségire történő előkészületek miatt. A teremcsere a fekete hirdetőn található. Farkas Szabolcs Tanár Úr órái helyettesítettek.

SZOMBAT

Andócsi Balázs 9. A és Herceg Olivér 12. B osztályos tanuló a Stockholmi Ifjúsági Víz Díj magyar döntőjén vesznek részt Budapesten. Kíséri felkészítő tanáruk Barocsai Zoltán Tanár Úr.

KÖVETKEZŐ HETI ELŐZETES

Május 30-án megtekinthetőek az írásbeli érettségi dolgozatok Május 31-én eDia angol nyelvi felmérés a 9/Ny csoportban Május 31-én az alkalmazottak tankerületi szinten munkavédelmi képviselőt választanak.

SIKEREK

Grassy Gréta, 10. B osztályos tanuló a Nagy Diák Anyanyelvi Teszt középdöntőjében elért kimagasló eredményével bejutott az országos döntőbe a 20 legjobb versenyző közé.

A döntőre 2022. május 19., csütörtökön 10:00 órakor került sor Budapesten. A döntőben megírt eredményével Gréta a mezőny második felében végzett.

Felkészítő tanára: Dr. Mikóné Csősz Judit Tanárnő

Gratulálunk a szép eredményhez!

A Miskolci Egyetemen, a Műszaki-Földtudományi Karon  megrendezett XIV. Országos Középiskolai Földtudományi Diákkonferencián, RM@Schools szekcióban Herceg Olivér 12.B osztályos tanulónk 1. helyezést ért el „Talajerózió a Szekszárdi-dombságon” című kutató munkájával. Felkészítő tanára Barocsai Zoltán Tanár Úr.

Gratulálunk  az újabb nagyszerű eredményhez!

© 2023 Copyright | ibela.hu | Minden Jog fenntartva.
Látogatók: 349326