KollégiumÁltalános IskolaX. Müller Ferenc Nemzetközi Kémiai EmlékversenyNeumann VersenyBélap Online

I. BÉLÁS HETI REND

Itt tesszük közzé a gimnáziumi mindennapok, azaz minden egyes nap tervezett vagy tudott történéseit. 

A hét
Napirend
2022. február 28-március 6.
HÉTFŐ
A gimnázium 17 tanulójának benyújtottuk a nevezését a Helikoni Ünnepségekre, mely a dunántúli középiskolás korosztály nagy hagyományokkal rendelkező, kétévente megrendezésre kerülő keszthelyi, kulturális seregszemléje. Örömteli és eredményes felkészülést kívánunk! Megköszönjük a 10. A és a 9. A osztály tevékeny szerepvállalását, közreműködését az iskolai műsor összeállításában a Kommunista és egyéb diktatúrák emléknapján február 25-én, pénteken.
KEDD
Kovács József Tanár Úr hiányzása miatt órái helyettesítettek lesznek.
SZERDA
A laborban a tolnai Wosinsky Mór Általános Iskola diákjai vesznek részt az 1-4. órában foglalkozásokon. Az 1-2. órában környezetvédelem témakörben Somogyvári Orsolya Tanárnő vezetésével, a 3-4 órában kémi a háztartásban témakörben végezhetnek kísérleteket Nagy István Tanár Úr szakmai irányításával.
CSÜTÖRTÖK
7:45-től 11:00 Próbaérettségi idegen nyelvből a végzős évfolyam és az előrehozott érettségire jelentkezők számára az A/39, A/40, A/41-es teremben (időhosszabbítósok számára 11:25-ig), 7:45-12:00 az A/42-es és az A/50-es teremben. Teremcserék lesznek. Végzős tanulók beosztása és a Teremcsere a „fekete” tanulói hirdetőn találhatók. A szünetekben fokozott csendet kérünk. A középszintű próbaérettségit íróknak a tanítás az 5. órától, az emelt szintű próbaérettségit írók számára a 6. órától órarendi órák lesznek. Akik már előrehozott érettségivel rendelkeznek, a próbaérettségin nem vesznek részt. Számunkra a mai napon az 5. órával kezdődik. Tóth Bence Tanár Úr hiányzása miatt órái helyettesítettek lesznek.
PÉNTEK
Hajós Éva Igazgatónő hiányzása miatt órái helyettesítettek lesznek. Csordás Bálint Tanár Úr hiányzása miatt órái helyettesítettek lesznek. Biró Péter Imréné Tanárnő pedagógus minősítése miatt órái elmaradnak, helyettesítik őket. A minősítési eljárásban intézményi delegáltként Havelka Gyöngyi Oktatási Igazgatóhelyettes Asszony vesz részt, órái helyettesítettek lesznek.
KÖVETKEZŐ HETI ELŐZETES
Pénz7 témahét kezdőnapja. A tanulók osztályfőnöki óra keretében vesznek részt a programon, s bővítik pénzügyi ismereteiket. Március 9. Megyei Környezetvédelmi Vetélkedő online döntője gimnáziumunk szervezésében a Neumann-teremben és a laborban Közösségi szolgálat-börze lesz Szekszárdon a Placc-on, a 6-7. órára jelentkezhetnek azok a diákok az osztályfőnöküknél, akik ötlet vagy fogadó szervezet vagy motiváció hiányában nem kezdték meg a közösségi szolgálat teljesítését. Március 10. Próbaérettségi a választott tantárgyból a végzős évfolyamon és az előrehozott informatika érettségire jelentkezők részére Március 10. Tolna-Somogy Megyei Angol Műfordító Verseny döntője gimnáziumunk szervezésében a Neumann teremben Március 11. Megemlékezés az 1848-49-es forradalom és szabadságharcról. Az iskolai műsorért a 9. A osztály felel, kiállítást készít a 10. A osztály.

SIKEREK

A TUDOK 2022 Élet- és környezettudományi Tematikus Konferenciáról mindkét indulónk a Szegeden megrendezésre kerülő kárpát-medencei döntőbe jutott.

MOL-ökológia, környezetvédelem, környezettudomány szekció:

Herceg Olivér (12. B): Talajerózió a Szekszárdi-dombságon

Kutatási terv tömb I. szekció:

Andócsi Balázs (9. A), Kozma Boldizsár (9. A): Árvizek környezeti hatásai a Szekszárdi-dombságon

A Tudományos Diákkörök XXII. Kárpát-medencei döntőjének tervezett helyszíne a Szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium, időpontja 2022 március vége, április eleje.

Gratulálunk diákjainknak és felkészítő tanáruknak, Barocsai Zoltán Tanár Úrnak a szép eredményhez, s további sikereket kívánunk.

Sebestyén Adrienn (11. A) bejutott a "Szép magyar beszéd" országos döntőjébe!

A 2022. február 22-i megyei verseny II. helyezettjeként gimnáziumunk tanulója  képviseli Tolna megyét a 2022. április 22-24. között Győrben rendezendő országos megmérettetésen.

Gratulálunk a tanulónak, az őt  támogató Dr. Mikóné Csősz Judit Tanárnőnek.  Jó felkészülést, további sikereket kívánunk!

© 2023 Copyright | ibela.hu | Minden Jog fenntartva.
Látogatók: 349412