KollégiumÁltalános IskolaX. Müller Ferenc Nemzetközi Kémiai EmlékversenyNeumann VersenyBélap Online

I. BÉLÁS HETI REND

Itt tesszük közzé a gimnáziumi mindennapok, azaz minden egyes nap tervezett vagy tudott történéseit. 

B hét
Napirend
2022. március 7-13. 28. hét
HÉTFŐ
Biró Péter Imréné Tanárnő hiányzása miatt órái helyettesítettek lesznek.
KEDD
Kovács József Tanár úr hiányzása miatt órái helyettesítettek.
SZERDA
Az Újvárosi temető honvédsírjainak rendezésére kerül sor közösségi szolgálati órák keretében dr. Mikóné Csősz Judit Tanárnő szervezésével. Kérjük, jelentkezzetek a sírgondozásra, amiért közösségi szolgálati órákat teljesíthettek. Közösségi szolgálat-börze Szekszárdon a Placc-on, a 6-7. órára Máté Ákos Tanár úr vezetésével azok a diákok vesznek részt, akik ötlet vagy fogadó szervezet vagy motiváció hiányában nem kezdték meg a közösségi szolgálat teljesítését. Gimnáziumunk más iskolák tanárainak bemutatja jó gyakorlatát, Tanulás és tanítás támogatása e-learning rendszer alkalmazásával címmel, 14:30-tól. A program vezetője Péter Miklós Tanár Úr. Hajós Éva Tanárnő az Oktatási Hivatal felkérésére tart előadást szakértőknek. 14:00-16:00 Less Nándor Földrajzverseny első fordulója (II. kategória – 9. évfolyam) Csizmazia Ferencné tanárnő hiányzása miatt az óráit más időpontban tartja. Az óracsere a KRÉTA naplóba kerül beírásra. Schultzné Pem Erzsébet Tanárnő hivatalos elfoglaltsága miatt a mai napon a 8. órában a matematika felzárkóztató órája elmarad. A laborban a a Bátai Általános Iskola diákjai vesznek részt foglalkozásokon. Az 1.órában drónokkal Farkas Szabolcs Tanár úr irányítása mellett, 2-3. órában robotikával Péter Miklós Tanár úr vezetésével, a 4. órában a mikroszkóp használattal ismerkednek meg Somogyvári Orsolya Tanárnő irányításával
CSÜTÖRTÖK
7:45-től Próbaérettségi a választott érettségi tantárgyból (informatika, kémia, fizika, biológia, földrajz, testnevelés) a végzős évfolyam és az előrehozott informatika érettségire jelentkezők számára a B/3, B/7 , B/14-es teremben és a tornateremben. Teremcserék lesznek. A tanulók beosztása és a Teremcsere a „fekete” tanulói hirdetőn találhatók. A szünetekben fokozott csendet kérünk a B épületben. A 120 perces próbaérettségit íróknak a tanítás a 4. órától, a 180 perces próbaérettségit írók számára az 5. órától, a 240 perces próbaérettségit íróknak a 6. órától órarendi órák lesznek. Azoknak a végzős diákoknak, akik nem érintettek a próbaérettségin, a tanítás a 4. órától kezdődik. Fogászati szűrés a 9. évfolyam számára a Garay János Általános Iskolában. 2. órában a 9. A osztály Nemes András Tanár úr kíséretében, 3. órában 9. C osztály, 4. órában a 9/Ny-9/AJKP osztály Bogdány Bettina Tanárnő kíséretében, 5. órában 9. B osztály Nemes András Tanár úr kíséretében. 13:30 órától Tolna-Somogy Megyei Angol Műfordító Verseny Döntője a gimnázium szervezésében. 14:00-16:00 Less Nándor Földrajzverseny első fordulója (II. kategória – 10-12. évfolyam) Maros Tünde Tanárnő hiányzása miatt órái helyettesítettek.
PÉNTEK
A 4. óra végén megemlékezés az 1848-as forradalomról a stúdióból a 9. A szervezésében. A hirdetőre a 10. A készít vizuális anyagot az 1848-as forradalom és szabadságharc emlékére. 13:30-tól az I. Béla Gimnázium tanulói és a Tolna Megyei Egyed Antal Honismereti Egyesület képviselői közösen emlékeznek meg a forradalomról és helyezik el koszorúikat az Újvárosi temető honvédsírjainál. Costantini-Molnár Emese Mimi hiányzása miatt órái helyettesítettek. A Helikoni Ünnepségek Komolyzene kategóriában nevezzetek zeneiskolai igazolását vagy javaslatát a mai napig kell elküldeni a rendezvény szervezőinek. Barocsai Zoltán Tanár úr pedagógus minősítése miatt órái elmaradnak, helyettesítik őket. A minősítési eljárásban intézményi delegáltként Hajós Éva Igazgatónő vesz részt, órái helyettesítettek lesznek.
KÖVETKEZŐ HETI ELŐZETES
Március 15-én 9:00 Ünnepi megemlékezés Szekszárdon a Béla király téren az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 174. évfordulója alkalmából. Hajtsunk fejet az 1848-49-es események hősei előtt együtt! Kérjük az osztályok képviseletét az alkalomhoz illő ruhában a Béla király téren. Gyülekezés 8:45-kor a helyszínen. Március 17-én, csütörtökön 10:00-11:15 Nemzetközi Kenguru Matematikaverseny

SIKEREK

Március 4-én  pénteken este Budapesten a Vígszínházban járt közel 50 fős csapatunk,  diákjaink és tanáraink.  Az előadás tetszett,  az utazás és az együtt töltött szabadidő remek hangulatban telt. Köszönjük a szervező Dr. Mikóné Csősz Judit tanárnőnek a tartalmas programot!

Bosnyák Petra (9. C), Török Szabina (9. C), Bottyán Tibor (9. B) és Szűcs Barnabás (9. C) tanulókat a Szegedi Tudományegyetem  Geoinformatikai, Természet- és Környezetföldrajzi Tanszéke a XI. Jakucs László Nemzetközi Középiskolai Földrajzversenyén való részvételükért, valamint Barocsai Zoltán Tanár urat felkészítő munkájáért elismerő oklevélben részesítette.

© 2023 Copyright | ibela.hu | Minden Jog fenntartva.
Látogatók: 349406