KollégiumÁltalános IskolaNeumann VersenyBélap Online

Felvétel gimnáziumunkba

   

 

Miért jó az I. Bélában?

MERT NEMCSAK OKTAT, HANEM NEVEL ÉS KÖZÖSSÉGET ÉPÍT!

Közösségként rengeteg programon vehettek részt a nálunk töltött éveitek során, ez idő alatt felejthetetlen élményekben lesz részetek!

 

Tartozz Közénk!Ismerkedj meg velünk!

 


(további infókért kattints a képekre!)


Ismerkedj meg tagozatainkkal!


 

Felvételi tájékoztató 2023-2024. tanévre hozzánk jelentkezőknek

A jelentkezési lap központi felvételi vizsgára 2022. december 2. 

A jelentkezési lap a linkre kattintva elérhető: 

 /images/uploaded/files/KOZFELVIR_jelentkezesi_lap_2023.docx

A Jelentkezési lap a központi írásbeli vizsgára kitölthető:

  • ügyfélkapun keresztül, elektronikus űrlap használatával: a kitöltött elektronikus űrlapot véglegesítés után ügyfélkapun keresztül kell beküldeni. Amennyiben az elektronikus kitöltést választják, a jelentkezési lap továbbítása is közvetlenül, elektronikusan történik a vizsgaszervező intézmény részére. Az ügyfélkapun beküldendő elektronikus űrlap kitöltése előtt kérjük, hogy tekintsék meg a program használatához készített videóútmutatót, vagy olvassák el a kitöltési útmutatót.

    A jelentkezési lapot erre a linkre kattintva lehet ügyfélkapun keresztül kitölteni: Közfelvir - Elektronikus jelentkezési felület
     
  • papíralapon, pdf formátumban vagy word docx fájlban kitöltött dokumentum nyomtatásával: a kitöltött és aláírt dokumentumot postai úton meg kell küldeni, vagy személyesen be kell nyújtani abba a központi írásbeli vizsgát szervező középiskolába, amelyikben a diák a felvételit meg kívánja írni.

    A jelentkezési lapot erre a linkre kattintva tudja pdf formátumban letölteni: Jelentkezési lap központi írásbeli vizsgára (pdf)
    A jelentkezési lap erre a linkre kattintva word docx formátumban letölthető: Jelentkezési lap központi írásbeli vizsgára (docx)  

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a vizsgaszervező intézménybe csak egyféleképpen kell benyújtani az írásbeli vizsga jelentkezést. Ha papír alapon és a Közfelvir - Elektronikus jelentkezési felület program segítségével elektronikusan is benyújtják ugyanarra a tanulóra vonatkozóan az írásbeli vizsgajelentkezést, azzal hátráltatják az adatfeldolgozás folyamatát.

Különleges bánásmódot igénylő (sajátos nevelési igényű, illetve a beilleszkedési, tanulási, magatartási nehézségekkel küzdő) tanuló esetében – a vizsgaszervezés érdekében – szükséges a megfelelő szakértői vélemény, valamint a speciális körülmények, illetve eszközök igénylésére vonatkozó szülői kérelem csatolása a jelentkezési laphoz. Kérjük, hogy a kérelem kitöltését megelőzően olvassák el a Tájékoztató különleges bánásmódot igénylő (sajátos nevelési igényű, beilleszkedési, tanulási, magatartási nehézséggel küzdő) tanulók részére linken elérhető összefoglalót, amely a speciális vizsgakörülményekre vonatkozó legfontosabb információkat is tartalmazza.

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a központi írásbeli vizsgák jelentkezési lapja CSAK a központi írásbeli vizsgára vonatkozik, nem tévesztendő össze az eljárás későbbi szakaszában használatos felvételi jelentkezési lappal.

1. A KÖZFELVIR - Elektronikus jelentkezési felület program

A KÖZFELVIR - Elektronikus jelentkezési felület program (a továbbiakban: program) használatával elektronikusan előállíthatják,

és a kiválasztott vizsgaszervező intézményhez továbbíthatják a központi írásbeli vizsgára történő jelentkezési lapokat.

Amennyiben a kiszemelt tanulmányi terület esetén a középfokú iskola a felvétel feltételeként előírta a részvételt a központi írásbeli

vizsgán, akkor a tanulónak 2022. december 2-ig egyénileg kell jelentkeznie a vizsgára. A tanuló a vizsgát bármely, az adott

évfolyamon vizsgát szervező intézményben megírhatja, függetlenül attól, hogy a későbbiekben tervezi-e benyújtani a felvételi kérelmét az adott intézménybe vagy sem.

Felhívjuk a figyelmüket, hogy a középfokú felvételi eljárás során a központi írásbeli vizsgára és a középfokú iskolákba való jelentkezéshez más-más időpontban, külön-külön jelentkezési lapot kell benyújtani, a két jelentkezés NEM váltja ki, és nem helyettesíti egymást! A programfelületen előállított és továbbításra kerülő jelentkezési lap kizárólag az írásbeli vizsgára vonatkozik.

Továbbítása nem eredményezi automatikusan a középfokú felvételi eljárásban történő részvételt.

A középfokú iskoláknak 2022. október 20-ig nyilvánosságra kellett hozniuk felvételi tájékoztatójukat és meg kellett határozniuk tanulmányi területeiket, amelyekre a felvételi eljárás során jelentkezőket fogadnak.

A tanulmányi területekről szóló információk és az intézmények felvételi tájékoztatói elérhetők az Oktatási Hivatal (a továbbiakban:

Hivatal) honlapján – www.oktatas.hu – a nyitólap jobb oldalán található KÖZÉPFOKÚ FELVÉTELI ELJÁRÁS felirat alatt, a

Középfokú felvételi eljárás információi linkgyűjteményben a KIFIR tanulmányi terület, felvételi tájékoztató és írásbeli

vizsgahelyszín kereső linken. A központi írásbeli vizsgákra vonatkozó részletes információk a Hivatal honlapján a Tájékoztató a központi írásbeli vizsgákról linken találhatók.

2. Regisztráció

A program használata regisztrációhoz kötött. A https://ejel.kozfelvir.hu/ linkre kattintva a program bejelentkeztető felületére jut a felhasználó.

Felhívjuk a figyelmüket, hogy a programot csak abban az esetben használhatják, ha van Ügyfélkapu- hozzáférésük.

 

 

© 2022 Copyright | ibela.hu | Minden Jog fenntartva.
Látogatók: 45623