KollégiumÁltalános IskolaNeumann VersenyBélap Online

Tájékoztatás

Szeretnél többet megtudni a versenyről?
Tekintsd meg a verseny rövid történetét, a kategóriákat, melyekben nevezhetsz egyénileg vagy csapatban, és a verseny menetét!

FIGYELEM!

A 2022. október hónapra kiírt 18. Neumann Nemzetközi Tehetséggondozó Programtermék Verseny döntőjét a 19. versennyel összevonva 2023. március hónapban szervezzük meg! Az eddig leadott nevezések automatikusan a 19. versenyre érvényesek! Az érvényes versenyfelhívás, a módosított határidőkkel a lent olvasható! A módosítás oka, a versenyek időpontjának összecsúszása. A már nevező versenyzőktől, felkészítőiktől ezúton is elnézést kérünk! (Szervezők)

Pályázati felhívás

A Neumann János Számítógép-tudományi Társaság valamint a Szekszárdi I. Béla Gimnázium ismét meghirdeti a 2023. évi, nemzetközi rangú, az általános és középiskolások részére kiírt,

19. Neumann Nemzetközi Tehetségkutató Programtermék Verseny – Kovács Győző szellemében

A verseny célja, hogy az informatikát szerető diákok számára lehetőséget biztosítson tehetségük kibontakoztatására, az általuk elkészített pályamunkák elkészítésén keresztül.

A versenyzők a következő nyolc kategóriában küldhetnek be pályaműveket:

Alkalmazói programok (oktatóprogramok, WEB alkalmazások, egyéb, valamely felhasználói probléma megoldására készített alkalmazás.)

Játékprogramok. (A versenyzők saját maguk által készített játékprogramjaikkal versenyezhetnek.)

Megépített (digitális) automata berendezés (hardver) és vezérlése (szoftver)*

Számítógépes grafika*  (kép, portré, karikatúra, stb…)

Animáció  (Számítógéppel előállított animáció.)

Számítógéppel támogatott tervezés (CAD programokkal megszerkesztett tárgyak, objektumok, stb...)

Nevezési feltételek: A versenyen bárki részt vehet, (általános és középiskolás diákok, egyetemisták,) aki a döntő induló napjáig, azaz, 2023. március 23-ig a 20. életévét még nem töltötte be. A versenyre - hagyományosan - egy pályázatot több versenyző közösen is készíthet. A nevezés a verseny honlapján a https://neumannverseny.hu címen elérhető on-line felületen történik. A nevezésnek a pályamunkát bemutató max. 10 perces videót is tartalmaznia kell! Nevezési határidő: 2023. február 24. A nevezés előtt a pontos feltételek megismerése céljából olvassa el a Versenyszabályzatot!

A verseny kétfordulós. Az első forduló az előzsűri, a második forduló a döntő.

A verseny első fordulója. A beérkezett pályázatokat a rendezők előzsűrizik. Az magyarországi előzsűri tagjait iskolákból felkért, független informatika tanárok, szakemberek alkotják. A zsűrizés nyilvános. Az előzsűri 2023. március 1 - ig küld értesítést azoknak a versenyzőknek, akik a külhoni döntőkből bekerült versenyzőkkel kiegészülve a döntőbe kerülnek. A döntőbe jutott versenyzők maximális száma 80 fő.

A döntő. A 2023. március 23-24. között az Szekszárdi I. Béla Gimnáziumban kerül megrendezésre. A pályázóknak (csoportos pályázat esetén maximum 2 fő) a rendező szállást biztosít, nevezési díj nincs. A pályázók itt mutatják be személyesen pályamunkáikat. A verseny döntője, a zsűri pontozása és az eredmények nyilvánosak. A verseny döntőjébe került tanulók (kategóriájuk 1-3 helyezettjei biztosan) a verseny támogatói által felajánlott értékes díjakat kapják.

A versenyt a vírushelyzettől függően, szükség esetén online is megszervezzük!

A versennyel kapcsolatos további információkat a

neumann.ibela@gmail.com e-mail címre írt levélben, illetve

http://ibela.edu.hu/neumann honlapról lehet megkapni.

A nevezés határideje: 2023. február 24. (24h).

A vajdasági és erdélyi elődöntők időpontjait a helyi szervezők határozzák meg.

Az időpontok változtatási jogát fenntartjuk!

Szekszárd, 2022. szeptember 19.

         Szalay Imre                                     Dr Zsakó László                            Hajós Éva

  ügyvezető igazgató, NJSzT                        zsűri elnök           a gimnázium igazgatója

© 2022 Copyright | ibela.hu | Minden Jog fenntartva.
Látogatók: 45721