KollégiumÁltalános IskolaX. Müller Ferenc Nemzetközi Kémiai EmlékversenyNeumann VersenyBélap Online

Tolna Vármegyei Környezetvédelmi Vetélkedő pályázati felhívása

2023. Szeptember 13.

Kedves olvasóink!
 

A Szekszárdi I. Béla Gimnázium „Civilizációnk ártalmai” címmel környezetvédelmi vetélkedőt hirdet.

 

Próbáltatok már tücsökciripelés halk muzsikáját hallgatva csillagokat nézni a város közepén egy szép nyári éjszakán? Ha igen, akkor tudhatjátok, hogy ez egy lehetetlen küldetés. A tücskök ciripelését az autók zaja, a csillagokat pedig a lámpák fénye homályosítja el. Vetélkedőnkre várjuk azokat a kíváncsi felfedezőket, akik szívesen megkeresik a legszebb csillagos égboltot és halk léptekkel járják a környező erdőket, hogy meghallhassák az erdei madarak énekét is.

Ebben a tanévben a feladatok megoldása során a civilizációnk ártalmai közül a fény és zajszennyezés kerül reflektorfénybe. Megvizsgáljuk, hogy a technikai fejlettségünk következtében milyen zajhatások a legerősebbek, ezek hogyan hatnak az élővilágra vagy akár a mi életmódunkra, közérzetünkre. Ránézünk, hogy az élőlények természetes ritmusát hogyan befolyásolják a mesterséges fények és arra is, hogy ez a mi életünket hogyan alakítja. Ezeket a problémákat járjuk körbe a diákokkal a vetélkedő mindkét fordulójában.

A felhívás a Tolna vármegyei általános iskolák 6-8. osztályos tanulóinak és a középiskolák 9-10. évfolyamos diákjainak szól. Három főből álló csapatok jelentkezését várjuk!

A vetélkedő kétfordulós, az első forduló digitálisan zajlik.

1. Forduló: Az elődöntő

A vetélkedőre 3 fős csapatok nevezhetnek. A csapatok jelentkezését 2023. szeptember 28-ig várjuk az ibelalabor@belamail.hu címre. Jelentkezéskor kérjük a csapat nevét, a csapattagok nevét és osztályát, az iskola és a felkészítő tanár nevét is feltüntetni. Az első forduló feladatai 2023. szeptember 21-től október 20-ig lesznek elérhetőek az intézmény honlapján. A döntőbe kerülő csapatokat 2023. október 26-ig értesítjük az eredményről.


2. Forduló: A döntő

A legjobb csapatok döntőjére 2023. december 6-án kerül sor. A döntő helyszíne: 7100 Szekszárd, Kadarka u. 25-27. Szekszárdi I. Béla Gimnázium (Neumann-terem).


Bővebb információ kérhető:
Név: Somogyvári Orsolya
E-mail: somogyvari.orsolya@belamail.hu
Mobil: 30/300-2734 vagy 06-74/999-585

© 2023 Copyright | ibela.hu | Minden Jog fenntartva.
Látogatók: 349473