Fejlesztő hatású az I. Béla Gimnázium

Tisztelt Szülők! Kedves Diákok! Kedves Követőink!

kép

2021. december 14-én megjelent egy cikk az eduline.hu weboldalon, ahol egy másik szempontot is felvetnek a középiskola kiválasztásában a nyolcadik osztályos diákok és szüleik számára. A cikk címe (Középiskolai rangsor, egészen másképp: hol fejlesztik a leghatékonyabban a diákok képességeit?) érdekfeszítő, hiszen mindenki azt szeretné, hogy olyan iskolába járjon gyermeke, ahol képesek fejleszteni a képességeit. 

Az Oktatási Hivatal minden évben közzé teszi a kompetenciamérés intézményi és tanulói eredményeit, amelyek segítségével megvizsgálható, hogyan fejlődött önmagához képest a tanuló. Minden évben megállapítják, hogy vannak olyan iskolák, ahol „az átlagosnál nagyobb az ott folyó pedagógiai munka fejlesztő hatása”.

Intézményünk a 2014 és 2019 közti kompetenciaméréseken négy alkalommal került be a leghatékonyabban fejlesztő iskolák közé. Ezen munkánknak is köszönhetjük, hogy az OH Bázisintézménye lehetünk, és tudásunkat, projektjeinket az érdeklődő iskolánknak át tudjuk adni.

Köszönjük az elismerést. Reméljük, az elkövetkező években is több alkalommal "elnyerjük" a fejlesztő hatású iskola címet elhivatott munkánkért.

Várjuk azon általános iskolai tanulók jelentkezését, akik szeretnének középiskolásként ilyen intézménybe járni!

A cikk az alábbi linken elérhető: https://eduline.hu/kozoktatas/20211213_fejleszto_hatas_matematika_kozepiskolak_10_evfolyam