I. Bélás Heti Rend

I. BÉLÁS HETI REND

2022. május 23-29

39. hét a tanévben

A hét

 

Napirend

Hétfő

Kérjük, hogy akik még nem töltötték ki a kompetenciamérés szülői kérdőívét, tegyék meg  legkésőbb ezen a héten a szüleikkel  közösen,  a kitöltéshez szükséges kódot megküldtük a Krétában, az üzeneteknél.

Csordás Bálint Tanár úr a héten hiányzik. Órái helyettesítettek.

Bogdány Bettina Tanárnő és 10 (10. évfolyamos)  diákunk Marosvásárhelytől 10 km-re, Curtenibe utazott május 22-én, vasárnap, s június 2-ig egy nemzetközi, angol nyelvű táborban vesznek  részt. A projekttalálkozó  témája a kulturális integráció a művészeten keresztül. Bogdány Bettina Tanárnő órái ezért helyettesítettek.

Szügyi Hajnalka Tanárnő órái a mai napon helyettesítettek.

Tápai-Kovács Anna órái a mai napon helyettesítettek.

A napon a Szekszárdi Vízmű tájékoztatása szerint 8.00-12.00 karbantartási munkálatok miatt vízhiány lesz. A Szolgáltató tartályautós vízellátást biztosít.

Kedd

Szügyi Hajnalka Tanárnő AJKP mentori online értekezleten vesz részt. Várhatóan a 4. órája helyettesített.

Szerda

eDia angol nyelvi felmérés a 9. évfolyamon az 1 - 2 - 3. tanórában Biró Péter Imréné Tanárnő és  Máté Ákos Tanár Úr csoportjaiban, a 4-5. órában a 9/Ny csoportokban. A mérésben érintett tanulók hozzák magukkal a laptopjaikat. Chrome böngészőre szükség van a méréshez. Akinek nincs a laptopján, telepíteni kell. A telepítéshez segítséget kérhettek  digitális kultúra szaktanárotoktól, valamint Mehicic Armand oktatástechnikustól. Kérjük, a Chrome böngésző meglétéről mindenki a hét első két napjában gondoskodjon.

 

Határtalanul! Program keretében gimnáziumunk 9/Ny-es tanulói Szlovákiába, Komáromba utaznak. Ott  a Marianum Középiskola diákjait látogatják meg, és megismerik a város nevezetességeit.

Dr. Mikóné Csősz Judit Tanárnő és Erdélyi-Fodor Mária Tanárnő órái helyettesítettek.

 

Ezen a délelőttön gimnáziumunkban az Iskolai Közösségi Szolgálat ellenőrzése  történik az Oktatási Hivatal és a Nemzeti Pedagógus Kar együttműködésében. A helyszíni látogatás alkalmával Hajós Éva igazgató asszony és Csizmazia Ferencné igazgatóhelyettes asszony, illetve néhány tanulónk vesz részt az interjúztatásban.

Csütörtök

Farkas Szabolcs Tanár Úr órái helyettesítettek.

Péntek

7:50 – 9:20  Kis-érettségi matematikából a 11. évfolyamon az A/39, A/40, A/41, A/42 és A/50-es termekben. Tanulói beosztás a fekete hirdetőn található. Teremcsere várható. A II. emeleten az 1-2. szünetben fokozott csendet kérünk.

A laborban nem lesznek órák az emelt szintű szóbeli érettségire történő előkészületek miatt. A teremcsere a fekete hirdetőn található.

Farkas Szabolcs Tanár Úr órái helyettesítettek.

Szombat

Andócsi Balázs 9. A és Herceg Olivér 12. B osztályos tanuló a Stockholmi Ifjúsági Víz Díj magyar döntőjén vesznek részt Budapesten.  Kíséri felkészítő tanáruk Barocsai Zoltán Tanár Úr.

Következő heti előzetes

Május 30-án megtekinthetőek az írásbeli érettségi dolgozatok

Május 31-én eDia angol nyelvi felmérés  a 9/Ny csoportban

Május 31-én az alkalmazottak tankerületi szinten munkavédelmi képviselőt választanak.

SIKEREK

Grassy Gréta, 10. B osztályos tanuló a Nagy Diák Anyanyelvi Teszt középdöntőjében elért kimagasló eredményével bejutott az országos döntőbe a 20 legjobb versenyző közé.

A döntőre 2022. május 19., csütörtökön 10:00 órakor került sor Budapesten. A döntőben megírt eredményével Gréta a mezőny második felében végzett.

Felkészítő tanára: Dr. Mikóné Csősz Judit Tanárnő

Gratulálunk a szép eredményhez!

 

A Miskolci Egyetemen, a Műszaki-Földtudományi Karon  megrendezett XIV. Országos Középiskolai Földtudományi Diákkonferencián, RM@Schools szekcióban Herceg Olivér 12.B osztályos tanulónk 1. helyezést ért el „Talajerózió a Szekszárdi-dombságoncímű kutató munkájával. Felkészítő tanára Barocsai Zoltán Tanár Úr.

Gratulálunk  az újabb nagyszerű eredményhez!

2022. május 16-22

38. hét a tanévben

B hét

 

Napirend

Hétfő

8:00-tól ÉRETTSÉGI VIZSGA Informatika tantárgyból emelt szinten

Teremcserék lesznek. A B épületben a szünetekben is fokozott csendet kérünk.

Kérjük, hogy a kompetenciamérés szülői kérdőívét  a mérésben érintett diákok a szüleikkel  töltsék ki,  a szülői kódot megküldtük a Krétában, az üzeneteknél.

Péter Miklós Tanár Úr az Oktatási Hivatalban emelt szintű érettségi javításvezetők képzésére utazik, órái helyettesítettek.

Farkas Szabolcs Tanár úr órái helyettesítettek.

Az Iskolakert bővítése – közösségi szolgálati órákért a B épület mögött kialakított új ágyásoknál palánta ültetés Maros Tünde Tanárnő vezetésével

Kedd

8:00 ÉRETTSÉGI VIZSGA Fizika tantárgyból emelt és középszinten

Teremcserék lesznek. Figyeljétek a „fekete hirdetőt”!

A szünetekben az A épületben fokozott csendet kérünk.

8:00-9:00 Történelem belső vizsga a 10. évfolyamon

A tanulói beosztást a „fekete hirdetőn” találjátok.

Farkas Szabolcs Tanár úr órái helyettesítettek.

Molnár Attila Tanár Úr a Sportiskolák Országos Szövetsége Közgyűlésén képviseli gimnáziumunkat Budapesten. Órái helyettesítettek.

Szerda

eDia angol nyelvi felmérés a 9. évfolyamon a 2-3. tanórában Bogdány Bettina Tanárnő, Csordás Bálint Tanár Úr, Erdélyi-Fodor Mária Tanárnő csoportjaiban.

Határtalanul! Program keretében  külhoni gimnáziumok tanulói lesznek vendégeink: Szlovákiából, Komáromból a Marianum Középiskola 20 tanulója, Romániából, Nagybányáról a Németh László Líceum 20 tanulója, tanári kísérettel. Közös programok keretében ismerkednek gimnáziumunkkal, a környék nevezetességeivel, hagyományainkkal. Délután városismereti programon vesznek részt.

Rendhagyó irodalomóra a 2. órában az A/17-es teremben a 10. évfolyamos humán tagozatos és a 11. évfolyamos emelt magyaros csoport tagjainak részvételével. Az irodalomórát Juhász Anna, Juhász Ferenc költő lánya, kulturális menedzser tartja.

Csütörtök

 

A Határtalanul! projekt vendégei Pécsre kirándulnak, ismerkednek a város kulturális értékeivel. Dr. Mikóné Csősz Judit Tanárnő kíséri a vendégeket. Órái helyettesítettek.

19:00-tól az OKOSKOCKA  mellett a gimnáziumi zenei tehetséggondozásba bevont tanulók lépnek fel, többek között bemutatják a Cinegemadár népzenei versenyen KIEMELT arany minősítésű, és a Helikonon arany minősítést kapott repertoárjukat. A "kockaparty' gimnáziumunk és vendégei számára 19:00 és 20:00 között zajlik. A Határtalanul! projektek vendégeivel  dísznapraforgókat ültetnek a bevont tanulók az iskola névadójának emléktáblájához dr. Mikóné Csősz Judit tanárnő irányításával.

Grassy Gréta (10. B osztályos tanuló) az online Nagy Diák Anyanyelvi Teszt 10 ezer tesztelője közül bejutott az országos döntő 20 legjobbja közé. A budapesti jelenléti döntőre Tóth Bence Tanár Úr,  osztályfőnöke kíséri. Tóth Bence Tanár Úr órái helyettesítettek.

Kovács-Papp Anikó Tanárnő órái helyettesítettek lesznek.

Csütörtökön és pénteken Herceg Olivér 12. B osztályos tanuló a Miskolci Földtudományi Diákkonferencián vesz részt. Kíséri felkészítő tanára Barocsai Zoltán Tanár Úr. E két napon órái helyettesítettek.

Péntek

 

Elköszönés a hazautazó komáromi vendégektől.

A nagybányai tanulók a Duna-Dráva Nemzeti Parkba kirándulnak Pörbölyre.

Az egyénileg választható tanórákra jelentkezési lapot a mai napig kell a 10. évfolyamos tanulóknak leadni a Titkárságon.

Szombat

 

Elköszönés a hazautazó nagybányai vendégektől.

Vasárnap

Bogdány Bettina Tanárnő és 8 diákunk Marosvásárhelytől 10 km-re, Curtenibe utazik, s június 2-ig egy nemzetközi, angol nyelvű táborban vesz részt. A projekttalálkozó  témája a kulturális integráció a művészeten keresztül.

Következő heti előzetes

Május 25. szerda eDia angol nyelvi felmérés a 9. évfolyamon  Biró Péter Imréné Tanárnő, Máté Ákos Tanár Úr csoportjaiban

Május 27. péntek Kis-érettségi matematikából a 11. évfolyamon

Május 28. szombat Andócsi Balázs 9. A és Herceg Olivér 12. B osztályos tanuló a Stockholmi Ifjúsági Víz Díj magyar döntőjén vesznek részt. . Kíséri felkészítő tanáruk Barocsai Zoltán Tanár Úr

SIKEREK

Grassy Gréta, 10. B osztályos tanuló a Nagy Diák Anyanyelvi Teszt középdöntőjében elért kimagasló eredményével bejutott az országos döntőbe a 20 legjobb versenyző közé.

A döntő időpontja 2022. május 19., csütörtök 10:00 Budapesten.

Felkészítő tanára: Dr. Mikóné Csősz Judit Tanárnő

Gratulálunk az eddigi szép eredményért, s további sikereket kívánunk.

 

 

2022. május 9-16.

37. hét a tanévben

A hét

 

Napirend

Hétfő

Schultzné Pem Erzsébet Tanárnő a héten hiányzik, órái helyettesítettek.

A héten a laborban, a B/3 és B/7-es termekben az informatika érettségi vizsga előkészítése miatt órák nem lesznek. Az A/24 –es teremben keddtől emelt szintű érettségi írásbeli vizsga javítása folyik, így órák ebben a teremben sem lesznek. Teremcserét a tanulói „fekete hirdetőn” találjátok.

Kérjük, hogy a kompetenciamérés szülői kérdőívét  a mérésben érintett diákok a szüleikkel  töltsék ki,  a szülői kódot megküldtük a Krétában, az üzeneteknél.

Kedd

8:00 ÉRETTSÉGI VIZSGA Kémia tantárgyból emelt szinten az A/41-es és A/42-es teremben.

14:00 ÉRETTSÉGI VIZSGA Földrajz tantárgyból közép-és emelt szinten az A/41, A/42, A/47 és A/50-es termekben

Teremcserék lesznek. Figyeljétek a „fekete hirdetőt”!

A szünetekben az A épületben fokozott csendet kérünk.

Vadászi-Sztupkai Orsolya Tanárnő a pedagógusok életpálya rendszerében  online minősítő vizsgát  teljesít A Tanárnő órái helyettesítettek lesznek. A bizottság munkájában intézményi delegáltként Havelka Gyöngyi, oktatási igazgató-helyettes vesz részt.

4-5. tanórában a 9/Ny angol nyelvi tanév végi mérés írásbeli része lesz

Madarak és fák napja  alkalmából a természettudományos tanórákon az erdő és a madarak élete lesz a téma.

9/AJKP csoport természettudomány tantárgy keretében a Szálkai erdők élővilágával ismerkedik projekt óra keretében

Szerda

8:00-tól Emelt szintű ÉRETTSÉGI VIZSGA az A/39, A/41 és A/42-es termekben. Teremcsere a fekete hirdetőn kiplakátolva.

A szünetekben az A épületben fokozott csendet kérünk.

Csütörtök

 

8:00-tól ÉRETTSÉGI VIZSGA Biológia tantárgyból közép- és emelt szinten a II. emeleti termekben.

Teremcseréről a fekete hirdetőről tájékozódhattok. A szünetekben az A épületben fokozott csendet kérünk.

Az igazgató 10 órától tankerületi értekezleten vesz részt.

Péntek

 

8:00-tól ÉRETTSÉGI VIZSGA Informatika tantárgyból közép szinten a B/3, B/7  termekben. Teremcserére figyeljetek. A szünetekben a B épületben fokozott csendet kérünk.

Szügyi Hajnalka Tanárnő órái helyettesítettek lesznek.

Következő heti előzetes

Május 16. 8:00-tól ÉRETTSÉGI VIZSGA Informatika tantárgyból emelt szinten

Május 17. 8:00-tól ÉRETTSÉGI VIZSGA Fizika tantárgyból közép- és emelt szinten

Május 17. Történelem szintmérő a 10. évfolyamon

Május 18-tól a Határtalanul! Program keretében  külhoni gimnáziumok tanulói lesznek vendégeink: Szlovákiából, Komáromból a Marianum Középiskola 20 tanulója, Romániából, Nagybányáról a Németh László Líceum 20 tanulója, tanári kísérettel.

SIKEREK

"Cinegemadár" Tolna Megyei Népzenei Verseny döntőjében

Gimnáziumunk Tambura zenekara- kiemelt arany minősítést
kapott.

Felkészítő tanár: Nemes András Tanár Úr

Gratulálunk!!!!

A Mecénás Tehetséggondozó Pályázat díjazottjai május 4-én szerdán vehették át jutalmukat Szekszárdon, a Polgármesteri Hivatal dísztermében tartott rendezvényen. A 2020/2021. tanévben nyújtott kiemelkedő tevékenységeket díjazták.

Gimnáziumunk díjazott tanulói:

Bodai Péter

Herceg Olivér

Sebestyén Adrienn

Papp Zente

Fáncsi Márton

Kun Réka

Schöck Huba Zétény

Tomalik Zalán

Borkó Márk

Cseszák Balázs

Sajben Márton Soma

Jutalomban részesült a pápai országos angol nyelvi „Ki mit tud?”  versenyen kamaraének kategóriában második helyezést elért csapatunk.

 

2022. május 2-8.

36. hét a tanévben

B hét

 

Napirend

Hétfő

9:00 ÉRETTSÉGI VIZSGA Magyar nyelv és irodalom tantárgyból középszinten

Az alsóbb éves diákoknak a 9/AJKP kivételével tanítás nélküli munkanap. A 9/AJKP tanulók a kollégiumban projektprogramon vesznek részt  „bennmaradós hétvégék” tömbösített megszervezésével.

Kedd

9:00 ÉRETTSÉGI VIZSGA Matematika tantárgyból közép-és emelt szinten

Az alsóbb éves diákoknak a 9/AJKP kivételével tanítás nélküli munkanap. A 9/AJKP tanulók a kollégiumban projektprogramon vesznek részt  „bennmaradós hétvégék” tömbösített megszervezésével.

10:00 Kompetenciamérés pótnapja a B/7-es teremben; számológépet, vonalzót, tollat a mérésen résztvevőknek hozniuk kell magukkal.

Szerda

9:00 ÉRETTSÉGI VIZSGA Történelem tantárgyból közép-és emelt szinten

Az alsóbb éves diákoknak a 9/AJKP kivételével tanítás nélküli munkanap. A 9/AJKP tanulók a kollégiumban projektprogramon vesznek részt  „bennmaradós hétvégék” tömbösített megszervezésével.

Csütörtök

 

9:00 ÉRETTSÉGI VIZSGA Angol nyelv tantárgyból a végzősöknek és az előrehozott érettségire jelentkező diákoknak közép-és emelt szinten

14:00-tól tanítás az alsóbb évfolyamon. A KRÉTÁ-ban az aznapi órarend látható. A tanítás 16:55 – kor ér véget.

Menza a kollégium felől megközelítendő. A gimnázium épületébe 13:55-kor lehet majd bejönni.

Péntek

 

9:00 ÉRETTSÉGI VIZSGA német nyelvből a végzősöknek és az előrehozott érettségire jelentkezők számára közép-és emelt szinten a II. emelti tantermekben. Teremcsere várható. A szünetekben fokozott csendet kérünk.

Az alsóbb évfolyamon tanítás a megszokott csengetési rendben.

Következő heti előzetes

Május 10. 14:00-tól  ÉRETTSÉGI VIZSGA Földrajz tantárgyból közép

Május 11. 8:00-tól ÉRETTSÉGI VIZSGA Közgazdasági ismeretek tantárgyból középszinten

Május 12. 8:00-tól ÉRETTSÉGI VIZSGA Biológia tantárgyból

Május 10. 8:00-tól ÉRETTSÉGI VIZSGA Kémia tantárgyból emelt szinten

Május 10. 14:00-tól  ÉRETTSÉGI VIZSGA Földrajz tantárgyból közép és emelt szinten

Május 11. 8:00-tól ÉRETTSÉGI VIZSGA Közgazdasági ismeretek tantárgyból középszinten, Mezőgazdasági ismeretek emelt szinten, Rendészeti és közszolgálati ismeretek emelt szinten

Május 12. 8:00-tól ÉRETTSÉGI VIZSGA Biológia tantárgyból közép- és emelt szinten

Május 13. 8:00-tól ÉRETTSÉGI VIZSGA Informatika tantárgyból közép

 

2022.  április 25-május 1.

35. hét a tanévben

A hét

 

Napirend

Hétfő

10. B, 10. C és tavalyi 9/AJKP évfolyamos tanulóink a B/3 és B/7-es teremben az Országos kompetenciamérésen vesznek részt  (természettudomány). A mérésben érintett tanulóknak a 4. tanórában testnevelés tanórájuk lesz Molnár Attila Tanár úrral. A 2 részből álló méréssel és a testnevelés órával teljesítitek a mérés napjára vonatkozó követelményeket, így további tanórán már nem kell részt vennetek.

Az 1-3. órában a B/3 és B/7 termek foglaltsága miatt teremcsere lesz.

 

13:30-tól osztályozó vizsga írásbeli része a B/7-es teremben az előrehozott érettségire jelentkezők számára.

Kedd

10. A és tavalyi 9/Ny évfolyamos tanulóink a B/3 és B/7-es teremben az Országos kompetenciamérésen vesznek részt  (természettudomány). A mérésben érintett tanulóknak a 4. tanórában testnevelés tanórájuk lesz Müller Márk Tanár Úrral. A 2 részből álló méréssel és a testnevelés órával teljesítitek a mérés napjára vonatkozó követelményeket, így további tanórán már nem kell részt vennetek.

Az 1-3. órában a B/3 és B/7 termek foglaltsága miatt teremcsere lesz.

14:15-től osztályozó vizsga szóbeli része a B/7, B/14, B/15 és B/19-es termekben. A beosztás a fekete tanulói hirdetőn látható.

Szerda

8:00 – 9:00 Kis-érettségi idegen nyelvből a 11. évfolyamosok számára az A/40, A/41 és A/42-es termekben.

Teremcsere várható. A vizsga idején a folyosón a II. emeleten  fokozott csendet kérünk.

A laboratóriumban ezen a napon az általános iskolánk (Szedres) tanulói vendégeskednek, környezetvédelem és  kémiai kísérletek a tematika.

Érettségizők tájékoztatója a 6. órában – az írásbeli és szóbeli vizsgák  menete, forgatókönyve A tájékoztató helye: Neumann terem

14:40 A végzősök eddig az időpontig megérkeznek a  Béla térre, I. Béla szobrához.

14:45 A végzősök koszorút helyeznek el I.  Béla szobránál, hírül adják a városnak, hogy elballagnak!

15:00 A végzősök a Vármegyeházán megkoszorúzzák I. Béla feltételezett sírját.

15:50-re visszatérve a gimnáziumba emlékszalagot helyeznek el a főbejáratnál az OKOS kocka mellett lévő emléktáblán. János áldás

16:00  Végzösök búcsúztató műsort és szerenádot adnak  Tanáraiknak

16:20 Végzős Party a B épület vadszőlős- udvarában.

A végzősöknek a mai napon a 8. órája elmarad.

A szaktanárok a mai napon a végzősök év végi osztályzatát lezárják.

Csütörtök

 

8:00 –tól Országos kompetenciamérés pótnapja  a kollégium földszinti informatikai termében szövegértésből és matematikából azon tanulóknak, akik nem vettek részt a múlt heti mérésen Helikoni Ünnepségeken való részvétel, vagy betegség miatt.

5. óra ballagási főpróba (a végzősök és a műsorban közreműködő 11. évfolyamosok számára)

Péntek

8:00 és  9:15 között a végzős osztályok osztályozóértekezlete a nevelőtestület számára.
3-5. óra órarend szerinti tanítás
A végzősök számára az utolsó tanítási nap,  Zöld nap

     Alsóbb évfolyamok óráira csak tanári engedéllyel lehet belépni a zöldnapozóknak!

6. órától díszítés, ülőhelyek előkészítése  az előzetes beosztás szerint
16.10–16.25 Ballagók utolsó osztályfőnöki órája, majd megkezdődik az ünnepség
16.30 Ballagási  ünnepség a sportpályán

Következő heti előzetes

Május 2. Érettségi vizsga magyar nyelv és irodalomból

Országos kompetenciamérés pótnapja szövegértés és matematikából azoknak a diákoknak, akik az eddigi mérésekről hiányoztak.

Május 3. Érettségi vizsga matematikából

Országos kompetenciamérés pótnapja természettudományból azoknak a diákoknak, akik az eddigi mérésekről hiányoztak.

Május 4. Érettségi vizsga történelemből

Az alsóbb éves diákoknak a 9/AJKP kivételével  május 2-4. tanítási szünet. A 9/AJKP tanulók a kollégiumban projektprogramon vesznek részt  „bennmaradós hétvégék” tömbösített megszervezésével.

Május 5. Érettségi vizsga angol nyelvből a végzősöknek és az előrehozott érettségire jelentkezők számára

14:00-tól tanítás az alsóbb évfolyamon. Menza a kollégium felől megközelítendő. Az épületbe 13:55-kor lehet majd bejönni.

Május 6. Érettségi vizsga német nyelvből a végzősöknek és az előrehozott érettségire jelentkezők számára

SIKEREK

"Cinegemadár" Tolna Megyei Népzenei Verseny

Gimnáziumunk Tambura zenekara- arany minősítést,
Horváth Réka Anna ezüst minősítést,
a Szedresi Általános Iskola citera zenekara bronz minősítést és
Árvay Lilla egyéni citerajátékáért bronz minősítést érdemelt a zsűritől.

Felkészítő tanár: Nemes András Tanár Úr

A Pannon Egyetem által 2022. 04. 22-23. között szervezett
Hlavay Műszaki és Környezettudományi Diákkonferencián
Analitika szekcióban

    Herceg Olivér 12.B osztályos tanulónk II. helyezésben
részesült Talajerózió a Szekszárdi-dombságon című kutató munkájával. 
     Felkészítő tanára:
Barocsai Zoltán Tanár Úr

 

Barocsai Zoltán Tanár Úr 2022. április 25-én BONIS BONA – A Nemzet Tehetségeiért kitüntetésben részesült.

 

Győrben április 21-24. között zajlott a
Szép Magyar Beszéd Verseny Kárpát-medencei döntője.

Az országos döntőt 56. alkalommal rendezte meg a Kazinczy-díj Alapítvány, amelyen gimnáziumunkat
Sebestyén Adrienn 11. A osztályos tanuló képviselte, kiemelkedő teljesítményét az Anyanyelvápolók Szövetsége elismerő oklevéllel és különdíjjal értékelte.


Felkészítő tanára: Csizmazia Ferencné Tanárnő

Keszthelyen a Helikon 2022 országos művészeti fesztiválról szép sikerekkel tértek haza diákjaink,
Horváth Réka (11. A )-Népdal szólóének kategória: Ezüst minősítés,
Tambura zenekar- Népzene kategória: Arany minősítés,
B/18 zeneműhely- Könnyűzene kategória: Ezüst minősítés,

 

B/18 zeneműmely:

Horváth Réka Anna (11. A), Csótár Noémi (12. C),  Durgonics Dávid (12. A) (ének)

Berta Attila (12. A) (szólógitár, tamburakontra)

Andócsi Balázs (9. A) (prímtambura)

Franek Dominik (ritmusgitár, baszprímtambura)

Kovács Dávid (12.A) (basszusgitár, nagybőgő)

Barkóczi Zsolt  (10. A)(cajon)

Schöck Huba Zétény (11. A) (zongora).

Felkészítő tanár: Nemes András Tanár Úr.

 

Schöck Huba Zétény 11. A osztályos tanuló
versmondás kategóriában is ezüst minősítést szerzett.
 Felkészítő tanár: Csizmazia Ferencné Tanárnő

 

 Gratulálunk a szép eredményekhez.

 

 

2022.  április 18-24.

34. hét a tanévben

A hét

 

Napirend

Hétfő

Tavaszi szünet

Kedd

Tavaszi szünet

Szerda

15.00 órától Nevelőtestületi értekezlet
17.00 órától Összevont Szülői értekezlet a 10. évfolyamos diákoknak és szüleik számára a Neumann teremben. Téma: a 11. évfolyamtól választott tárgyak választása, felkészülés a kétszintű érettségi vizsgákra és a továbbtanulásra; országos kompetenciamérés szülői feladatai

Csütörtök

Gimnáziumunkban április 21. naptól kezdődik az online országos kompetenciamérés a 10. évfolyam és a mérésben részt vevő 9. évfolyamos érintett tanulók számára.

        B/3-ban és a B/7-ben országos kompetenciamérés 8-12 h között.

8:00 –tól Próbaérettségi pótnap magyar nyelv és irodalom tantárgyból (12 fő)
14:30-tól Oktatási Hivatal Bázisintézménye rendezvényünk keretében gimnáziumunk tanárai  átadják más intézmények tanárainak tanulási tréningprogramunkat (9. évfolyam első két tanítási napján zajló programunkat).
Hlavay József Országos Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia Pannon Egyetem, ahol gimnáziumunkat Herczeg Olivér 12. B osztályos tanuló képviseli, felkészítő tanára: Barocsai Zoltán Tanár Úr.
Április 21-24. között zajlik a „Szép magyar beszéd” országos verseny. Az országos döntőt 56. alkalommal rendezi meg a Kazinczy-díj Alapítvány, amelyen gimnáziumunkat Sebestyén Adrienn 11. A osztályos tanuló képviseli.
Felkészítő tanára: Csizmazia Ferencné Tanárnő
   Április 21-23. között zajlik a Helikon 2022 országos művészeti fesztivál, amelyre gimnáziumunkból 16   
   tanuló nevezett, a felkészítésükben Csizmazia Ferencné Tanárnő, Barocsai Zoltán és Nemes András Tanár
   Urak segítették a diákokat. Kísérő tanár: Nemes András Tanár úr
Péntek
Április 22-én 8:00 –tól Próbaérettségi pótnap történelem tantárgyból (12 fő)
B/3-ban és a B/7-ben országos kompetenciamérés 8-12 h között
Föld Napja: az 5. órában a témához illeszkedő  előadások lesznek  a 9-10-11. évfolyam tanulói számára. Vendégeink a Szegedi Tudományegyetem oktatói, az előadások  a Neumann teremben,  a laborban, a 19-es, a 24-es és a 47-es teremben lesznek. 
Április 22-én 13:30-tól Tanulmányok alatti vizsgák (angol nyelv 10. évfolyam, informatika 11. évfolyam anyagából a B/7-ben)
Április 22-én 14:30 az I. Béla Emlékplakett Adományozó Bizottságának ülése
Következő heti előzetes
Érettségizők tájékoztatója – az írásbeli és szóbeli vizsgák  menete, forgatókönyve
Végzős Party
Végzősök lezárása, osztályozó értekezlet
Ballagás
Következő tanévi tankönyvrendelés

 

 

 

2022.  április 11-17.

33. hét a tanévben

A hét

 

Napirend

Hétfő

 A Lány labdarúgó Diákolimpia Megyei döntőjében játszik ma gimnáziumunk csapata Müller Márk Tanár Úr vezetésével. A tanár úr órái helyettesítéssel lesznek megoldva.

A költészet napja alkalmából 13. 00 órától  a Szent József Iskolaközpontban Resti Kornél és zenekara ad koncertet, melyre gimnáziumunkból 30 tanuló látogat el dr. Mikóné Csősz Judit Tanárnő kíséretében.

Kedd

Megérkeztek intézményünkbe a Kormányhivataltól az emelt szintű érettségikhez a vizsgabehívók, amit mindenkinek magával kell vinnie a vizsgákhoz. A Titkárságon kell átvenni. Kérjük, kedden-szerdán mindenki vegye át, aki emelt szintű érettségi vizsgát fog tenni. 

Szerda

Laboratóriumunkba a PTE Illyés Gyula Gyakorló Iskola diákjai érkeznek. Az 1-2. órában biológiából életfolyamatok (Somogyvári Orsolya Tanárnő irányításával), 3. és 4. órában kémiából szénhidrátok-fehérjék-zsírok (Nagy István Tanár Úr vezetésével) témakörben végezhetnek kísérleteket.

A Holokauszt áldozataira emlékezünk. A 9. C osztály műsorát az iskolarádión keresztül hallhatjuk, a kivetítőn pedig a megemlékezés alkalmából készült PPT-t láthatjuk.

Csütörtök

Tavaszi szünet

Péntek

Tavaszi szünet

Következő hét

Szünet utáni első tanítási nap: 2022.04.20. (szerda) 

 

A tavaszi szünet után, csütörtöki naptól kezdődik az online országos kompetenciamérés a 10. évfolyam és a mérésben részt vevő 9. évfolyamos érintett tanulók számára.

 

Április 21-én 8:00 –tól Próbaérettségi pótnap magyar nyelv és irodalom tantárgyból (12 fő)

 

Április 22-én 8:00 –tól Próbaérettségi pótnap történelem tantárgyból (12 fő)

 

Április 22-én 13:30-tól Tanulmányok alatti vizsgák (angol nyelv 10. évfolyam, informatika 11. évfolyam anyagából a B/7-ben)

 

Április 21. Hlavay József Országos Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia Pannon Egyetem, ahol gimnáziumunkat Herczeg Olivér 12. B osztályos tanuló képviseli, felkészítő tanára: Barocsai Zoltán Tanár Úr.

 

Április 21-24. között zajlik a „Szép magyar beszéd” országos verseny. Az országos döntőt 56. alkalommal rendezi meg a Kazinczy-díj Alapítvány, amelyen gimnáziumunkat Sebestyén Adrienn 11. A osztályos tanuló képviseli.
Felkészítő tanára: Csizmazia Ferencné Tanárnő

 

Április 22-24. között zajlik a Helikon 2022 országos művészeti fesztivál, amelyre gimnáziumunkból 16 tanuló nevezett, a felkészítésükben Csizmazia Ferencné Tanárnő, Barocsai Zoltán és Nemes András Tanár Urak segítették a diákokat. Kísérő tanár: Nemes András Tanár úr

 

SIKEREK

A TUDOK 2022 döntőjén, vagyis a Tudományos Diákkörök XXII. Kárpát-medencei Konferenciáján Herceg Olivér 12.B osztályos tanulónk a MOL-Környezettudomány, biológia szekcióban Első díjban részesült, ezzel 20 továbbtanulási többletpontot szerzett. Munkájának címe: "Talajerózió a Szekszárdi-dombságon",melyben több mint 4 éve tartó kutató munkáját összegezte.

Döntős résztvevőnk volt még Andócsi Balázs 9. A osztályos tanulónk a Kutatási terv tömb szekcióban.

Felkészítő tanáruk: Barocsai ZoltánTanár Úr.

Gratulálunk a szép eredményhez!

 

A Lány labdarúgó Diákolimpia Megyei döntőjében gimnáziumunk csapata 2. helyezést ért el.

Gratulálunk a lányoknak és Müller Márk Tanár Úrnak!

 

További sikereket kívánunk!

 

Az országos mezei futóversenyen Gyányi Zsombor Buda (9. A) 4. helyezést ért el, Plessz Gábor (9. A) 37. helyezést ért el a 170 fős mezőnyben.

 

A V-VI korcsoportos fiú labdarúgás megyei selejtezőn gimnáziumunk fiú csapata 3. helyezést ért el.

Gratulálunk sportolóinknak és felkészítő tanáraiknak.

 

A Pápai Petőfi Sándor Gimnázium Országos online angol kiejtési versenyén Dávid Marcell (9. A) 2. helyezést ért el, Nagy Ferenc Péter (10.B) 7. helyezést, Kiss Nikolett (11.B) 14. helyezést ért el.

Felkészítő tanáruk: Erdélyi-Fodor Mária Tanárnő

 

Gratulálunk a szép eredményhez.

 
 
 

2022.  április 4-10.

32. hét a tanévben

B hét

 

Napirend

Hétfő

Farkas Lucian Tanár Úr, Tápai-Kovács Anna Tanárnő, Tóth Bence Tanár Úr ezen a napon távol vannak, óráikat helyettesítjük.

A sportiskolai támogatás 2021/2022. tanév II. (tavaszi) félév szakmai és költségtervének határideje.  A költségterv elfogadásával újabb kondigéppel bővülhet a gimnázium konditermének felszereltsége.

Kedd

14:00 – 15:00  Kompetenciamérés próbanapja a B/3 és B/7-es teremben a kompetenciamérésben érintett 10. A osztály és a 9. évfolyam tanulói számára. A 9 évfolyamos diákok a használatba kapott laptopjaikon dolgoznak, így a laptopot a mai napon (keddre)  magukkal kell hozni. A 9. évfolyamos, mérésben érintett diákok a 6. órát követően jöjjenek a B/7-es teremhez.

Szerda

Laboratóriumunkba a Waldorf Általános Iskola diákjai érkeznek. Az 1-2. órában biológiából az életfolyamatok (Somogyvári Orsolya Tanárnő irányításával), 3. és 4. órában kémiából szénhidrátok-fehérjék-zsírok (Nagy István Tanár Úr vezetésével) témakörben végezhetnek kísérleteket.

13:20-14:20 Online kompetenciamérés próbanapja a B/3 és B/7-es teremben a kompetenciamérésben érintett 10. B  és 10. C osztály  tanulói számára.

17:00 órától szülői értekezlet a végzős évfolyamon

Mezei Futás Diákolimpia  döntője Gödöllőn. Gimnáziumunkat 5 fő képviseli a versenyen. A diákokat a versenyre Müller Márk Tanár Úr kíséri. Órái helyettesítettek. Sikeres versenyzését kívánunk!

Hajós Éva Tanárnő 13:30-tól az Oktatási Hivatal egy tanácskozásán vesz részt, ezért a 7. óráját nem tudja megtartani.

Csütörtök

14:30-tól „A fejlesztő hatású iskola” címmel más intézmények számára ad át gimnáziumunk jó gyakorlatot.

15 órától a történelem tanári szakmai munkaközösség által rendezett történelem verseny lesz

10:00 –tól Hajós Éva Igazgatónő  online intézményvezetői értekezleten vesz részt. 3. órája helyettesített.

Vadászi-Sztupkai Orsolya Tanárnő ezen a napon távol van, óráit helyettesítjük.

Péntek

Vadászi-Sztupkai Orsolya Tanárnő ezen a napon távol van, óráit helyettesítjük.

 

Következő hét

Tavaszi szünet: 2022.04.14-19. Utolsó tanítási nap:2022.04.13., szerda Szünet utáni első tanítási nap: 2022.04.20.(szerda)  A tavaszi szünet után kezdődik az online országos kompetenciamérés a 10. évfolyam és a mérésben részt vevő 9. évfolyamos érintett tanulók számára.

SIKEREK

A Tolna Megyei Környezetvédelmi Vetélkedő „Fenntartható településeink” döntő fordulójában a középiskolás csapatok versenyében iskolánk csapata a Béla team első helyezést ért el.

A csapat tagjai: 

Bosnyák Petra, Hagymási Orsolya, Kvanduk Botond 9. C osztályos tanulók

Felkészítő tanáruk: Maros Tünde Tanárnő és Müller Márk Tanár Úr.

Gratulálunk a szép eredményhez!

 

A Lány labdarúgó Diákolimpia Megyei Selejtezőjén gimnáziumunk csapata valamennyi mérkőzését megnyerte. A lányok 40 gólt rúgtak, s egyet sem kaptak. Így a csapat továbbjutott a megyei döntőre.

További sikereket kívánunk!

 

2022. március 28 – április 3.

31. hét a tanévben

A hét

 

Napirend

Hétfő

Barocsai Zoltán Tanár Úr betegség miatt néhány napig távol lesz, óráit helyettesítjük.

Farkas Lucian Tanár Úr betegség miatt ezen a napon távol van, óráit helyettesítjük.

Müller Márk Tanár Úr Labdarúgó Diákolimpia Lány V-VI. korcsoport megyei kispályás labdarúgó selejtezőre kíséri sportolóinkat. Óráit Molnár Attila Tanár Úr helyettesíti. Sok sikert kívánunk sportolóinknak.

Kedd

Müller Márk Tanár Úr Labdarúgó Diákolimpia Fiú V-VI. korcsoport megyei kispályás labdarúgó selejtezőre kíséri sportolóinkat. Óráit Molnár Attila Tanár Úr helyettesíti. A 9. C osztálynak az 1-2. órában a testnevelés órája a gimnázium tornatermében lesz, nem az uszodában. Sok sikert kívánunk sportolóinknak.

 

14:30 A Tolna Megyei Illyés Gyula Könyvtárban angol nyelvű, anglisztika témájú előadáson (előadó. Dr. Fekete Tamás, PTE oktatója) 9 diákunk vesz részt.

 Szerda

Du. 16 órakor kezdődik az OKOSKOCKÁNÁL a gimnázium külső felújítását és napelemekkel felszerelését ünneplő iskolaátadó. A narrátor Cseszák Balázs diákigazgató lesz, fellépnek Sebestyén Adrienn, Schöck  Huba és Gyarmati Jázmin, a zeneműhely tamburásai. Vendégünk lesz a térség országgyűlési képviselője, a KK elnöke (állami iskolarendszer vezetője), a tankerületi igazgató, intézményvezetők, meghívást küldtünk szülőknek, kérem, tiszteljék meg rendezvényünket!  Szívesen látjuk érdeklődő diákjainkat, kb. az alkalomhoz illő öltözékben.

Laboratóriumunkba a Dienes Valéria Általános Iskola 8.A osztálya érkezik. Az 1-2. órában biológiából az életfolyamatok (Somogyvári Orsolya Tanárnő irányításával), 3. és 4. órában kémiai reakciók  (Nagy István Tanár Úr vezetésével) témakörben végezhetnek kísérleteket.

Csütörtök

 

Péntek

XI. Jakucs László Középiskolai Földrajzverseny középdöntőjébe jutott csapatunk (Nyéki Bence 12. B és Schobloher Patrik 12. B) írásban méri össze tudását a Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Kar Geoinformatikai, Természet- és Környezetföldrajzi Tanszékén. Sok sikert kívánunk nekik.

Szombat

XI. Jakucs László Középiskolai Földrajzverseny  döntője. Bízunk a középdöntőbe jutott csapatunkban, hogy részt vehetnek a döntőben.

SIKEREK

Bátaszéken a Művelődési Házban szervezték meg a Géza-napi megyei versmondó versenyt 2022.03. 22-én, ahol gimnáziumunkat 3 tanuló képviselte.

Gerőfi vanda 9. C osztályos tanuló méltón képviselte iskolánkat, emléklappal tért haza, Sebestyén Adrienn 11. A osztályos tanuló 3. helyezett lett, míg

 Schöck Huba Zétény 11. A osztályos tanulónk a 2. helyezést érdemelte ki teljesítményéért.

Felkészítő tanár: Csizmazia Ferencné Tanárnő. Gratulálunk a diákoknak és tanáruknak a nagyon szép teljesítményért!

 

2022. március 21-27.

30. hét a tanévben

B hét

 

Napirend

Hétfő

Kovács-Papp Anikó Tanárnő betegség miatt néhány napig távol lesz, óráit helyettesítjük.

Tóth Bence Tanár Úr betegség miatt ezen a napon távol van, óráit helyettesítjük.

A mai napon három pályázatot nyújtott be iskolánk. Köszönjük Somogyvári Orsolya, Péter Miklós, Nagy István tanárainknak értékes pályázatírói munkájukat.

Kedd

7:45 től Próbaérettségi a végzős évfolyamon matematikából az A/39, A/40, A/41, A/42 és A/50 es termekben. Teremcserék lesznek.

A  tanulók beosztása és a Teremcsere a „fekete” tanulói hirdetőn találhatók. A szünetekben fokozott csendet kérünk az A épületben.

A víz világnapja alkalmából a gimnázium Ökoiskola Munkacsoport kezdeményezésére kérünk mindenkit (diákokat és pedagógusokat), hogy öltözzenek kékbe, s az osztályok is öltöztessék az osztálytermeket kékbe. A „legkékebb” osztály jutalomban részesül. Továbbá kérünk mindenkit, hogy legalább a mai napon vizet igyon, kerülve a palackozott vizet. Ne szaporítsuk a műanyag hulladékot, igyunk csapvizet vagy kulacsban hozott innivalót. A 9/AJKP osztály természetismeret órán a Parászta-patak vizét vizsgálja.

Géza-napi megyei szavalóverseny Bátaszéken (3 tanuló képviseli gimnáziumunkat Csizmazia Ferencné Tanárnő felkészítésével, kíséretével. A tanárnő órái cserével lesznek helyettesítve.)

 Szerda

Laboratóriumunkba a Baka István Általános Iskola 8. C osztálya érkezik. Az 1-2. órában biológiából az életfolyamatok (Somogyvári Orsolya Tanárnő irányításával), 3. és 4. órában fizikából és kémiából hőtan és a fémes elemek (Nagy István Tanár Úr vezetésével) témakörökben végezhetnek kísérleteket.

14:15-től Elődöntő a Pápai Petőfi Sándor Gimnázium online angol kiejtési versenyéhez a B/15-ös teremben

15 órától nevelőtestületi értekezlet

16:00-18:00 Fogadóóra

2022. március 21-27.

30. hét a tanévben

B hét

 

Napirend

Csütörtök

Fogászati szűrés a Garay János Általános Iskolában. 2. órában a 10. A osztály Kovács-Papp Anikó Tanárnő kíséretében, 3. órában 12. A osztály Máté Ákos Tanár úr kíséretében, 4. órában a 10. A osztály Tóth Bence Tanár Úr kíséretében, 5. órában 12. B osztály Barocsai Zoltán Tanár úr kíséretében.

Színházlátogatás 50  fővel a Pécsi Nemzeti Színház Valahol Európában c. előadását  19.00 órai kezdettel nézhetjük meg Pécsen.

Péntek

 

A Helikoni Ünnepségekre Mozgókép és multimédia kategóriára nevezéshez elkészült alkotást a kinyomtatott nevezési lappal együtt el kell juttatni a szervezőkhöz.

8:00 Orvosi vizsgálat azon 10. évfolyamos diákok számára, akik az idei tanévben még nem vettek részt  vizsgálaton. A tanulókat kíséri Kovács-Papp Anikó Tanárnő .

A DÖK döntésére vár, hogy ezen az estén vagy április 8-án lesz-e Bélások éjszakája program

Szombat

Hétfői órarend szerint tanítási nap, az első öt órát tartjuk meg, 40 perces órák lesznek, 5 perces szünetekkel. 11:25-kor lesz vége a napnak. Akinek van menzája, várhatóan ebédelhet 11:30-tól.  

 

SIKEREK

"Az én Pannoniám" középiskolások XIV. Kárpát-medencei vers- és prózamondó versenyét 2022.03.10-én szervezték meg, ahol

 Schöck Huba Zétény 11. A osztályos tanulónk ezüst minősítést érdemelt ki a zsűritől + meghívást kapott a Versünnep Alapítvány táborába
(
Felkészítő tanár: Csizmazia Ferencné)

2022. március 14-20.

29. hét a tanévben

A hét

 

Napirend

Hétfő

Pihenőnap

Kedd

9:00  Ünnepi megemlékezés Szekszárdon a Béla király téren  az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 174. évfordulója alkalmából. Hajtsunk fejet az 1848-49-es események hősei előtt együtt!

Kérjük az osztályok képviseletét az alkalomhoz illő ruhában a Béla király téren. Gyülekezés 8:45-kor a helyszínen.

 

Szerda

A gimnáziumunkba hozzánk jelentkezettek felvételi jegyzékét a mai napig hozzuk nyilvánosságra a honlapunkon.

Csütörtök

10:00-11:15 Nemzetközi Kenguru Matematikaverseny iskolai fordulója

Szügyi Hajnalka Tanárnő az AJKP Szakmai Tanácsadó Testület titkáraként az Emberi Erőforrások Minisztériumában vesz részt egy ülésen. Órái helyettesítettek.

Péntek

8:00 Orvosi vizsgálat azon 12. évfolyamos diákok számára, akik az idei tanévben még nem vettek részt  vizsgálaton. A tanulókat kíséri Máté Ákos Tanár Úr.

A mai napig értesítik a végzős osztályfőnökök azokat a tanulókat, akiknek a teljesítménye alulmarad a követelményeknek.

Következő hét

Március 22-én próbaérettségi a végzős évfolyamon matematikából.

Március 22-én Fenntarthatósági témanap

Március 23-án fogadóóra

Március  24-én Fogászati szűrés a a Garay János Általános Iskolában. 2. órában a 10. A osztály Kovács-Papp Anikó Tanárnő kíséretében, 3. órában 12. A osztály Máté Ákos Tanár úr kíséretében, 4. órában a 10. A osztály Tóth Bence Tanár Úr kíséretében, 5. órában 12. B osztály Barocsai Zoltán Tanár úr kíséretében.

Pécsi Nemzeti Színház Valahol Európában c. előadását  2022. 03.24-én 19.00 órai kezdettel nézhetjük meg Pécsen.

 

SIKEREK

Sziegl Ernő  Tanár Urat kiemelkedő szakmai tevékenységéért az „Emberi Erőforrások Minisztériuma Elismerő oklevél” kitüntetésben  részesítette, 2022. március 15-én.

A Tolna-Somogy megyei középiskolai angol műfordító verseny döntőjét  idén 27. alkalommal rendeztük meg, újra jelenléti formában. Tolna és Somogy megyéből  10 középiskolából a döntőbe jutott  17 diák (9-12. évfolyamos) mérte össze tudását nálunk.

Tass Gergő, 11.A – 4. helyezés, felkészítő tanára: Biró Péterné tanárnő

Szücs Edina, 11. B – 5. helyezés, felkészítő tanára: Biró Péterné tanárnő

Penczel Hanna, 10.C – 10. helyezés, felkészítő tanára: Erdélyi-Fodor tanárnő

Gratulálunk a szép eredményhez versenyzőinknek és felkészítő tanáraiknak!

 

2022. március 7-13.

28. hét a tanévben

B hét

 

Napirend

Hétfő

Biró Péter Imréné Tanárnő hiányzása miatt órái helyettesítettek lesznek.

Kedd

Kovács József Tanár úr hiányzása miatt órái helyettesítettek.

Szerda

Az Újvárosi temető honvédsírjainak rendezésére kerül sor közösségi szolgálati órák keretében dr. Mikóné Csősz Judit Tanárnő szervezésével. Kérjük, jelentkezzetek a sírgondozásra, amiért közösségi szolgálati órákat teljesíthettek.

Közösségi szolgálat-börze  Szekszárdon a Placc-on, a 6-7. órára Máté Ákos Tanár úr vezetésével azok a diákok vesznek részt, akik ötlet vagy fogadó szervezet vagy  motiváció hiányában nem kezdték meg a közösségi szolgálat teljesítését.

Gimnáziumunk más iskolák tanárainak bemutatja jó gyakorlatát, Tanulás és tanítás támogatása e-learning rendszer alkalmazásával címmel, 14:30-tól.  A program vezetője Péter Miklós Tanár Úr.

Hajós Éva Tanárnő az Oktatási Hivatal felkérésére tart előadást szakértőknek.

14:00-16:00 Less Nándor Földrajzverseny első fordulója (II. kategória – 9. évfolyam)

Csizmazia Ferencné tanárnő hiányzása miatt az óráit más időpontban tartja. Az óracsere a KRÉTA naplóba kerül beírásra.

Schultzné Pem Erzsébet Tanárnő hivatalos elfoglaltsága miatt a mai napon a 8. órában a matematika felzárkóztató órája elmarad.

A laborban a a Bátai Általános Iskola diákjai vesznek részt foglalkozásokon.

Az 1.órában drónokkal Farkas Szabolcs Tanár úr irányítása mellett, 2-3. órában robotikával Péter Miklós Tanár úr vezetésével, a 4. órában a mikroszkóp használattal ismerkednek meg Somogyvári Orsolya Tanárnő irányításával

   

Csütörtök

7:45-től  Próbaérettségi a választott érettségi tantárgyból (informatika, kémia, fizika, biológia, földrajz, testnevelés) a végzős évfolyam és az előrehozott informatika érettségire jelentkezők számára a B/3, B/7 , B/14-es teremben és a tornateremben. Teremcserék lesznek.

A  tanulók beosztása és a Teremcsere a „fekete” tanulói hirdetőn találhatók. A szünetekben fokozott csendet kérünk a B épületben.

A 120 perces  próbaérettségit íróknak a tanítás a 4. órától, a 180 perces próbaérettségit írók számára az 5. órától,  a 240 perces próbaérettségit íróknak a 6. órától órarendi órák lesznek.

Azoknak a végzős diákoknak, akik nem érintettek a próbaérettségin, a tanítás a 4. órától kezdődik.

 

Fogászati szűrés a 9. évfolyam számára a Garay János Általános Iskolában. 2. órában a 9. A osztály Nemes András Tanár úr kíséretében, 3. órában 9. C osztály, 4. órában a 9/Ny-9/AJKP osztály Bogdány Bettina Tanárnő kíséretében, 5. órában 9. B osztály Nemes András Tanár úr kíséretében.

 

13:30 órától Tolna-Somogy Megyei Angol Műfordító Verseny Döntője a gimnázium szervezésében.

 

14:00-16:00 Less Nándor Földrajzverseny első fordulója (II. kategória – 10-12. évfolyam)

 

 

Maros Tünde Tanárnő hiányzása miatt órái helyettesítettek.

   

Péntek

A 4. óra végén megemlékezés az 1848-as forradalomról a stúdióból a 9. A szervezésében. A hirdetőre a 10. A készít vizuális anyagot az 1848-as forradalom és szabadságharc emlékére.  13:30-tól az I. Béla Gimnázium tanulói és a Tolna Megyei Egyed Antal Honismereti Egyesület képviselői közösen emlékeznek meg a forradalomról és helyezik el koszorúikat az Újvárosi temető honvédsírjainál.

Costantini-Molnár Emese Mimi hiányzása miatt órái helyettesítettek.

A Helikoni Ünnepségek Komolyzene kategóriában nevezzetek zeneiskolai igazolását vagy javaslatát a mai napig kell elküldeni a rendezvény szervezőinek.

Barocsai Zoltán Tanár úr pedagógus minősítése miatt órái elmaradnak, helyettesítik őket. A minősítési eljárásban intézményi delegáltként Hajós Éva Igazgatónő vesz részt, órái helyettesítettek lesznek.

Következő heti előzetes:

Március 15-én 9:00  Ünnepi megemlékezés Szekszárdon a Béla király téren  az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 174. évfordulója alkalmából. Hajtsunk fejet az 1848-49-es események hősei előtt együtt!

Kérjük az osztályok képviseletét az alkalomhoz illő ruhában a Béla király téren. Gyülekezés 8:45-kor a helyszínen.

Március 17-én, csütörtökön 10:00-11:15 Nemzetközi Kenguru Matematikaverseny

 SIKEREK

Március 4-én  pénteken este Budapesten a Vígszínházban járt közel 50 fős csapatunk,  diákjaink és tanáraink.  Az előadás tetszett,  az utazás és az együtt töltött szabadidő remek hangulatban telt. Köszönjük a szervező Dr. Mikóné Csősz Judit tanárnőnek a tartalmas programot!

 

 

Bosnyák Petra (9. C), Török Szabina (9. C), Bottyán Tibor (9. B) és Szűcs Barnabás (9. C) tanulókat a Szegedi Tudományegyetem  Geoinformatikai, Természet- és Környezetföldrajzi Tanszéke a XI. Jakucs László Nemzetközi Középiskolai Földrajzversenyén való részvételükért, valamint Barocsai Zoltán Tanár urat felkészítő munkájáért elismerő oklevélben részesítette.

 

2022. február 28-március 6.

27. hét a tanévben

A hét

 

Napirend

Hétfő

A gimnázium 17 tanulójának benyújtottuk a nevezését a Helikoni Ünnepségekre, mely  a dunántúli középiskolás korosztály nagy hagyományokkal rendelkező, kétévente megrendezésre kerülő keszthelyi, kulturális seregszemléje. Örömteli és eredményes felkészülést kívánunk!

Megköszönjük a 10. A és a 9. A osztály tevékeny szerepvállalását, közreműködését az iskolai műsor összeállításában  a Kommunista és egyéb diktatúrák emléknapján február 25-én, pénteken.

Kedd

Kovács József  Tanár Úr hiányzása miatt órái helyettesítettek lesznek.

Szerda

A laborban a tolnai Wosinsky Mór Általános Iskola diákjai vesznek részt az 1-4. órában foglalkozásokon.  Az 1-2.  órában környezetvédelem témakörben Somogyvári Orsolya Tanárnő vezetésével, a 3-4 órában kémi a háztartásban témakörben végezhetnek kísérleteket Nagy István Tanár Úr szakmai irányításával.

Csütörtök

7:45-től 11:00 Próbaérettségi idegen nyelvből a végzős évfolyam és az előrehozott érettségire jelentkezők számára az A/39, A/40, A/41-es teremben (időhosszabbítósok számára 11:25-ig), 7:45-12:00 az A/42-es és az A/50-es teremben. Teremcserék lesznek.

Végzős tanulók beosztása és a Teremcsere a „fekete” tanulói hirdetőn találhatók. A szünetekben fokozott csendet kérünk.

A középszintű próbaérettségit íróknak a tanítás az 5. órától, az emelt szintű próbaérettségit írók számára a 6. órától órarendi órák lesznek. Akik már előrehozott érettségivel rendelkeznek, a próbaérettségin nem vesznek részt. Számunkra a mai napon az 5. órával kezdődik.

Tóth Bence Tanár Úr hiányzása miatt órái helyettesítettek lesznek.

Péntek

Hajós Éva Igazgatónő hiányzása miatt órái helyettesítettek lesznek.

Csordás Bálint Tanár Úr hiányzása miatt órái helyettesítettek lesznek.

Biró Péter Imréné Tanárnő pedagógus minősítése miatt órái elmaradnak, helyettesítik őket. A minősítési eljárásban intézményi delegáltként Havelka Gyöngyi  Oktatási Igazgatóhelyettes Asszony  vesz részt, órái helyettesítettek lesznek.

Következő heti előzetes:

Pénz7 témahét kezdőnapja. A tanulók osztályfőnöki óra keretében vesznek részt a programon, s bővítik pénzügyi ismereteiket.

Március 9. Megyei Környezetvédelmi Vetélkedő online döntője gimnáziumunk szervezésében a Neumann-teremben és a laborban

Közösségi szolgálat-börze lesz Szekszárdon a Placc-on, a 6-7. órára jelentkezhetnek azok a diákok az osztályfőnöküknél, akik ötlet vagy fogadó szervezet vagy  motiváció hiányában nem kezdték meg a közösségi szolgálat teljesítését.

Március 10.  Próbaérettségi a választott tantárgyból a végzős évfolyamon és az előrehozott informatika érettségire jelentkezők részére

Március 10. Tolna-Somogy Megyei Angol Műfordító Verseny döntője gimnáziumunk szervezésében a Neumann teremben

Március 11. Megemlékezés az 1848-49-es forradalom és szabadságharcról. Az iskolai műsorért a 9. A osztály felel, kiállítást készít a 10. A osztály.

SIKEREK

A TUDOK 2022 Élet- és környezettudományi Tematikus Konferenciáról mindkét indulónk a Szegeden megrendezésre kerülő kárpát-medencei döntőbe jutott.

MOL-ökológia, környezetvédelem, környezettudomány szekció:

Herceg Olivér (12. B): Talajerózió a Szekszárdi-dombságon

Kutatási terv tömb I. szekció:

Andócsi Balázs (9. A), Kozma Boldizsár (9. A): Árvizek környezeti hatásai a Szekszárdi-dombságon

A Tudományos Diákkörök XXII. Kárpát-medencei döntőjének tervezett helyszíne a Szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium, időpontja 2022 március vége, április eleje. 

Gratulálunk diákjainknak és felkészítő tanáruknak, Barocsai Zoltán Tanár Úrnak a szép eredményhez, s további sikereket kívánunk.

 

Sebestyén Adrienn (11. A) bejutott a "Szép magyar beszéd" országos döntőjébe!

A 2022. február 22-i megyei verseny II. helyezettjeként gimnáziumunk tanulója  képviseli Tolna megyét a 2022. április 22-24. között Győrben rendezendő országos megmérettetésen.

Gratulálunk a tanulónak, az őt  támogató Dr. Mikóné Csősz Judit Tanárnőnek.  Jó felkészülést, további sikereket kívánunk!

 

2022. február 21-27.

26. hét a tanévben

B hét

 

Napirend

Hétfő

Érettségizők! Aki még esetleg hibát talál a jelentkezése visszaigazolásában, az nagy sürgősséggel jelentkezzen a Titkárságon!

Kedd

 "Szép Magyar Beszéd" verseny megyei fordulóján vesz részt Pesti Sára (9. C);  Bettini Lorenzó (9. C) és Sebestyén Adrienn (11. A). Kísérő dr. Mikóné Csősz Judit Tanárnő. A tanárnő 7-8. órái elmaradnak. A 9. B emelt szintű magyaros csoportja a tanszobai kurzusban talál önállóan megoldandó feladatot.

Szerda

7:45-től 10:45 Próbaérettségi történelemből a végzős évfolyamon az A/39, A/40, A/41-es teremben, 7:45-11:45 az A/50-es teremben. Teremcserék lesznek.

Végzős tanulók beosztása és a Teremcsere a „fekete” tanulói hirdetőn találhatók. A szünetekben fokozott csendet kérünk.

Maros Tünde tanárnő hiányzik, órái helyettesítettek.

A laborban a Wosinsky Mór Általános Iskola diákjai vesznek részt az 1-4. órában foglalkozásokon.  Az 1-2.  órában a mikroszkóppal ismerkednek és metszeteket készítenek Somogyvári Orsolya tanárnő vezetésével, a 3-4 órában kémiai  kísérleteket végezhetnek oldódás-gázképződés témakörben Nagy István tanár úr szakmai irányításával.

15 órától a nevelőtestület értekezletet tart. Az értekezletet az oktatási igazgatóhelyettes vezeti, mivel az igazgató az Oktatási Hivatal képzésén vesz részt.

11 órától  Arany János Kollégiumi Program mentor-szakértője látogat intézményünkbe.

Csütörtök

 

Az igazgató 14 órától  egyezteti a Kormányhivatalban az emelt szintű érettségi vizsgák I. Béla Gimnáziumban szerveződő vizsgáit.

Péntek

Kommunista és egyéb diktatúrák áldozatainak emléknapja. A 4. óra végén megemlékezés a kommunista diktatúrák áldozatainak emléknapjáról. A 10. A előre rögzített műsorát az iskolarádióból hallgatjuk meg. Az emléknaphoz a 9. A készít vizuális formájú megemlékezést a kivetítőre.

8:00-11:00 Bugát Pál Kárpát –medencei természetismereti műveltségi vetélkedő iskolai fordulója a kollégium társalgójában. A versenyen gimnáziumunkból 5 három fős csapat vesz részt.

Következő hét:

Március 3-án, csütörtökön próbaérettségi idegen nyelvből a végzősök  és az előrehozott érettségizősök számára

SIKEREK

2022. 02. 17-én rendezte meg az  Eszterházy Károly Katolikus Egyetem Egerben „Tudományról Diákoknak Kiváncsiságból - Tehetségútlevél a Felsőoktatásba” címmel versenyét, melyen 8 diákunk 5 pályaművel képviselte gimnáziumunkat.

 

A versenyen a következő eredmények születtek:

Herceg Olivér 12. B osztályos tanuló – I. helyezés

Kun Réka 11. C osztályos tanuló – I. helyezés

Bakó Jonatán – Szabó Csongor 11. B osztályos tanulók – II. helyezés

Borkó Márk Dániel 10. A osztályos tanuló – Emléklap

Cseszák Balázs 12. A, Papp Zente és Tomalik Zalán 10. A osztályos tanulók – Emléklap

 

Felkészítő tanáruk: Barocsai Zoltán Tanár Úr.

Gratulálunk a szép eredményhez a diákoknak és  felkészítőjüknek!

2022. február 14-20.

25. hét a tanévben

A hét

 

Napirend

Hétfő

14:00-16:30 Jakucs László Nemzetközi Középiskolai Földrajzverseny iskolai fordulóján gimnáziumunkból 3 csapat vesz részt a B/7-es teremben.

Aki még nem adta be a II. félévre vonatkozó felmentési kérelmét egyesületi igazolással a heti 2 óra testnevelés alól, a héten ISK foglalkozásokra beosztjuk. Az ISK-ról való indokolatlan távolmaradás igazolatlan órát von maga után.

Kedd

 

Ezen a napon 16 órakor a 9. évfolyamon rendkívüli szülői értekezletet tartunk, melyre a tanulókat is  ünnepi öltözékben elvárjuk. Minden 9. osztályos kap egy vadonatúj, korszerű laptopot. Az országban az első ünnepélyes átadáson  az állami oktatás szervezetének elnöke, valamint a térség országgyűlési képviselője, a fenntartó tankerület  igazgatója  vesz részt.

Érettségi és felvételi jelentkezési határidő. Aki a határidőt elmulasztja, nem fog tudni az idei tanévben érettségizni, illetve felvételizni.

Erdélyi-Fodor Mária pedagógus minősítése miatt órái elmaradnak, helyettesítik őket. A minősítési eljárásban intézményi delegáltként Havelka Gyöngyi oktatási igazgatóhelyettes vesz részt, óráit helyettesítettek.

 

Szerda

Kovács-Papp Anikó tanárnő hiányzik, órái helyettesítettek.

A laborban a Sekszárdi Garay János Általános Iskola diákjai vesznek részt az 1-4. órában foglalkozásokon. Az 1-2. órában környezetvédelemmel Somogyvári Orsolya tanárnő vezetésével, a 3-4. órában fénytannal kapcsolatos kísérleteket Nagy István tanár úr vezetésével végeznek.

Csütörtök

 Az Eszterházy Károly Egyetem rendezi meg Egerben a "TDK-Tehetségútlevél a felsőoktatásba" címet viselő versenyét, melyen 8 diákunk 5 pályaművel képviseli gimnáziumunkat. A versenyre szerdán indul a versenyző csapat Barocsai tanár úr vezetésével és pénteken érkeznek vissza. A Tanár Úr órái helyettesítettek.

Péntek

7:45-től 11:45 Próbaérettségi magyar nyelv és irodalom tantárgyból a végzős évfolyamon az A/39, A/40, A/41-es teremben, 7:45-12:45 az A/50-es teremben. Teremcserék lesznek.

Végzős tanulók beosztása és a Teremcsere a „fekete” tanulói hirdetőn találhatók

A szünetekben fokozott csendet kérünk.

Az általános iskolások jelentkezési lapját a mai napig várjuk a gimnáziumunkban.

Barocsai Zoltán tanár úr órái helyettesítettek.

Következő hét

Február 23-án, szerdán próbaérettségi történelemből a végzősök számára

 

 

2022. február 7-13.

24 hét a tanévben

B hét

 

Napirend

Hétfő

Kemény Lajos Tanár Úr  hiányzik a mai napon, órái helyettesítettek.

Erdélyi-Fodor Mária Tanárnő egész héten hiányzik, órái helyettesítettek.

Az érettségi vizsga (ellenőrzött és aláírt) jelentkezési lapok végleges leadása a héten a Titkárságon. Mentességi kérelem (helyesírás, többletidő) beadása.

A felsőoktatási jelentkezést is minden jelentkezőnek intéznie kell.

Kedd

A héten újra lesz úszásoktatás testnevelés keretében a PTE uszodájában.

Aki még nem adta be a II. félévre vonatkozó felmentési kérelmét heti 2 óra testnevelés alól, mivel egyesületben teljesíti azt, kérjük, nagyon sürgősen pótolja, mert a türelmi idő lejár. (Érvényes versenyengedéllyel lehetett egész tanévre felmentést kapni. Félévre szóló felmentési határozattal rendelkeznek, akik egyesületi igazolást nyújtottak be, versenyengedély nélkül)

Szerda

Diákközgyűlés a Neumann teremben:  a 4. órában a 9. és 11. évfolyam számára, a 6. órában a 10. és 12. évfolyam számára. Kérjük, hogy az évfolyamok osztályai/csoportjai az órarendi órát tartó tanáraikkal becsengetéskor legyenek a Neumann teremben. A maszk használat szigorúan előírt!

17 órától  szülői értekezlet a 9, 10. és 11. évfolyamon.

18 órától Intézményi Tanács ülés, az Igazgató beszámoló a féléves munkáról.

Csütörtök

A véradásra jelentkezett 18 év feletti tanulók teljesítik vállalásukat,  8-12 h között van a véradás. Részletek a honlapon. 

A héten újra lesz úszásoktatás testnevelés keretében a PTE uszodájában.

Lemorzsolódási jelzőrendszer adatszolgáltatás határideje

Vadászi-Sztupkai Orsolya Tanárnő  6. és 7. órája helyettesítettek lesznek.

Péntek

 

Somogyvári Orsolya Tanárnő és Cselinácz Mónika Tanárnő ezen a  napon hiányoznak, óráik helyettesítettek.

Következő hét

Február 18-án, pénteken próbaérettségi magyar nyelv és irodalom tantárgyból a végzős évfolyamon

 

 

2022. január  31 – február 5.

23. hét a tanévben

A hét

 

Napirend

Hétfő

Kovács-Papp Anikó és Maros Tünde  Tanárnők  órái még a mai napon helyettesítettek lesznek, vagy más tantárgy óráit tartjuk átmenetileg. Február 1-től a Tanárnők  újra dolgoznak.

Gölcz Adél Tanárnő a héten várhatóan hétfőn és kedden még nem lesz. Kovácsné Dávid Tímea pénzügyi ügyintéző is még keresőképtelen. Iskolatitkárunk, Bálint-Trieber Ágnes  is hiányzik, várhatóan egész héten.

Az érettségi jelentkezéseket (papír alapon, kézírással kitöltve (személyi igazolvánnyal és lakcímkártyával, előrehozott vizsgákról kiadott törzslapkivonattal) A TITKÁRSÁGON kell beadni. Kedden mindenki intézze!

Kedd

Érettségi jelentkezések beadása a Titkárságon.

A gimnázium értesíti a pótló központi felvételi vizsga eredményéről a vizsgázókat.

Ezen a héten nem lesz nyitva a PTE uszoda, így az érintett diákoknak az 1-2. órában a gimnáziumban lesz testnevelés órájuk. Testnevelés felszerelést kell hozni.

Szerda

A nevelőtestület a félév munkáját értékeli, 13:30 h-tól lesz az értekezlet.

Az intézmény vezetése beszámol az Intézményi Tanácsnak a féléves munkáról.

Csütörtök

Ezen a héten nem lesz nyitva a PTE uszoda, így az érintett diákoknak az 1-2. órában a gimnáziumban lesz testnevelés órájuk. Testnevelés felszerelést kell hozni.

 

Péntek

Központi felvételi pótló vizsga 14 h-tól a 19-es teremben.

Következő hé